ההייפ סביב הבינה המלאכותית: האם מדובר בבועה?

הבינה המלאכותית (AI) היא ללא ספק אחת המילים החמות ביותר בעולם הטכנולוגיה כיום. חברות מבטיחות מהפכה של ממש, והציבור מוקסם מהפוטנציאל. אבל האם המציאות עומדת בציפיות?
סקר חדש שערכה מיקרוסופט ישראל בשיתוף KPMG, וממצאיו נחשפו בכנס Microsoft AI Tour, חושף פער מדאיג בין החזון למציאות. בעוד שרוב מוחלט של הארגונים (75%) מאמינים שבינה מלאכותית היא קריטית להצלחה עסקית, רק רבע מהם הצליחו ליישם אותה באופן יעיל. במילים אחרות, שלושה מתוך ארבעה עסקים תקועים אי שם בין החלום לבין יישום טכנולוגי אמיתי.
הסקר, שכלל 40 חברות מובילות ממגוון תחומים, כמו בריאות, פיננסים וקמעונאות, ממחיש את האתגרים הניצבים בפני ארגונים המעוניינים לאמץ את כלי ה-AI. מתברר שהקשיים אינם טכנולוגיים בלבד, אלא נוגעים גם בעלויות הפיתוח וההטמעה הגבוהות, כמו גם במחסור במומחיות הנדרשת.
אם שאלתם את עצמכם מה עוצר את המהפכה, התשובה פשוטה: כסף. העלות הגבוהה של פיתוח והטמעת מערכות AI מהווה את המכשול העיקרי. בנוסף, מחסור בכוח אדם מיומן בתחום ה-AI מקשה על ארגונים רבים לממש את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה המתקדמת.
הסקר נערך בקרב בכירים בארגונים, בהם מנהלי מערכות מידע, סמנכ"לי טכנולוגיה ומנהלי חדשנות. הממצאים מצביעים על כך שבעוד שהפוטנציאל של AI ברור לכולם, הדרך לשם רצופה מהמורות. האם מדובר בבועה שתתפוצץ, או שמא מדובר ב"כאבי גדילה" של טכנולוגיה צעירה? ימים יגידו.