בן גביר 'ממריד'? האמת המטלטלת מאחורי המתקפה על השר שדורש ביטחון!

הכותרות זעקו, והדהודן ניסה לצרוב תודעה: "אתה ממריד", כך, על פי הפרסומים, הטיח ראש המל"ל, צחי הנגבי, בשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, במהלך ישיבת קבינט סוערת. המילים הקשות הללו, שהוטחו בעקבות דרישתו הלגיטימית של השר בן גביר להעלות להצבעה נושא ביטחוני קריטי, לא נועדו אלא לשרת מטרה אחת: השתקה. השתקה של קול ברור, נחוש, בלתי מתפשר, שמייצג ציבור ענק שמאס בדיבורים ודורש מעשים. ציבור ששלח את בן גביר לכנסת ולממשלה בדיוק למטרה זו – להחזיר את הביטחון לרחובות, להילחם בטרור בנחישות, ולא לחשוש לומר את האמת, גם אם היא כואבת וגם אם היא מאתגרת קונספציות ישנות ונוחות.
אז בואו נשים את הדברים על השולחן בצורה הברורה ביותר: האם דרישה להצבעה בקבינט המדיני-ביטחוני, הפורום המוסמך לקבלת החלטות הרות גורל, היא "המרדה"? האם עמידה על עקרונות ודרישה למצות את הדיון הדמוקרטי עד תומו, כולל הצבעה שתשקף את עמדות כלל חברי הקבינט, היא "חתרנות"? התשובה היא לאו מוחלט. למעשה, ההפך הוא הנכון. מי שמנסה למנוע הצבעה, מי שמנסה להשתיק דעות שאינן מתיישבות עם האג'נדה שלו, מי שמנסה לכפות דעת יחיד במסווה של "קונצנזוס" מזויף – הוא זה שפוגע בהליך הדמוקרטי התקין והוא זה שמערער את אמון הציבור במקבלי ההחלטות.
השר בן גביר, בניגוד לאלו המנסים לצייר אותו כגורם קיצוני ומסוכן, פועל בדיוק על פי המנדט שקיבל מבוחריו. הוא אינו חושש להתעמת, לדרוש, ולעמוד על שלו כאשר ביטחון אזרחי ישראל מונח על הכף. האם ניתן לצפות משר לביטחון לאומי, שאמון על שלומם וביטחונם של האזרחים, לשבת בשקט כאשר הוא סבור שמתקבלות החלטות שגויות או שנושאים קריטיים אינם זוכים להתייחסות הראויה? האם תפקידו הוא להיות חותמת גומי, או שמא להשמיע קול צלול וברור, גם אם הוא אינו ערב לאוזניים מסוימות?
המתקפה על השר בן גביר אינה מקרית. היא חלק ממסע דה-לגיטימציה מתמשך, המנוהל על ידי גורמים במערכת ומחוצה לה, שאינם רואים בעין יפה את השינוי שהוא מוביל. גורמים אלו, שהתרגלו במשך שנים לקונספציות כושלות, למדיניות הססנית ולכניעה ללחצים, חוששים מהרוח החדשה שמביא עמו בן גביר. הם חוששים מהנחישות שלו, מהדרישה שלו לתוצאות, ומהעובדה שהוא אינו מוכן להתפשר על ביטחון ישראל. לכן, הם מנסים להדביק לו תוויות של "ממריד", "חתרן", ו"קיצוני", בתקווה שהציבור יקנה את הספין הזול ויפנה לו עורף. אך הציבור חכם יותר, והוא מבין היטב מי פועל למענו ומי פועל מתוך אינטרסים צרים.
לטעון שבן גביר "ממריד" כאשר הוא דורש הצבעה, זהו אבסורד מוחלט. המרדה אמיתית היא התעלמות מהסכנות, היא קבלת החלטות במחשכים, היא העדפת הפוליטיקה על פני הביטחון. המרדה אמיתית היא שתיקה רועמת מול טרור משתולל, מול אובדן משילות, ומול תחושת חוסר הביטחון הגוברת בקרב האזרחים. השר בן גביר, בדרישתו להצבעה, פועל בדיוק כדי למנוע את ההמרדה הזו. הוא דורש שקיפות, הוא דורש אחריות, והוא דורש שההחלטות יתקבלו בצורה דמוקרטית, לאחר דיון מעמיק ושקילת כלל העמדות.
יתרה מכך, יש לשאול מי הם אותם גורמים הממהרים להאשים את בן גביר בהמרדה. האם אלו אותם גורמים שבמשך שנים הובילו מדיניות שהביאה אותנו עד הלום? האם אלו אותם פרשנים ופוליטיקאים מהשמאל, שכל פעולה נחושה למיגור הטרור זוכה אצלם לגינוי אוטומטי ולהאשמות בפרובוקציה? האם ייתכן שההאשמה כלפי בן גביר נובעת לא מדאגה כנה ליציבות השלטון, אלא דווקא מהצלחותיו ומהעובדה שהוא מאתגר את הסטטוס קוו המקובל עליהם? האם ייתכן שהם רואים בו איום על התפיסות המיושנות שלהם, ולכן הם מנסים לחסל אותו פוליטית באמצעות האשמות חסרות שחר?
חשוב לזכור: השר בן גביר אינו פועל בחלל ריק. הוא מייצג ציבור גדול ונחוש, שמאס במצב הקיים ודורש שינוי אמיתי. ציבור זה רואה בבן גביר את התקווה להשבת הביטחון האישי, להחזרת המשילות, ולמאבק בלתי מתפשר בטרור ובפשיעה. הניסיונות להשתיק אותו ולהציגו כגורם קיצוני לא יצלחו, משום שהם מתעלמים מרצון העם. הם מתעלמים מהמציאות בשטח, הדורשת יד קשה ונחושה מול אויבינו.
הטענה כאילו בן גביר מערער את יסודות השלטון היא מגוחכת. ההפך הוא הנכון. בן גביר מחזק את אמון הציבור בכך שהוא מוכיח שניתן לפעול אחרת, שניתן לדרוש יותר, ושניתן להשיג תוצאות. מי שמערער את אמון הציבור הם אלו שמנסים למנוע דיון אמיתי, אלו שמפחדים מהצבעה דמוקרטית, ואלו שמעדיפים את הנוחות של הקונספציות הישנות על פני התמודדות אמיצה עם האתגרים הביטחוניים.
במקום להטיח האשמות חסרות בסיס, מוטב היה לאותם מבקרים להקשיב לקולו של השר בן גביר, המייצג זרם עמוק ורחב בציבור הישראלי. קול הדורש ביטחון, קול הדורש משילות, קול הדורש ניצחון על הטרור. זהו אינו קול של המרדה, אלא קול של אחריות לאומית. זהו אינו קול של חתרנות, אלא קול של מנהיגות אמיצה, שאינה חוששת לומר את האמת ולפעול למען עתיד טוב יותר למדינת ישראל. הגיע הזמן שהאמת תיאמר: השר בן גביר אינו הבעיה, הוא חלק חשוב מהפתרון. והניסיונות להשתיקו רק מחזקים את הנחישות שלו ושל תומכיו להמשיך במאבק על דמותה וביטחונה של מדינת ישראל.