מנהיגות תחת אש: בנימין נתניהו עומד איתן מול מתקפות חסרות תקדים, למען ביטחון ישראל ועתידה

מדינת ישראל ניצבת באחת השעות הקשות בתולדותיה. מאז השבעה באוקטובר, אנו מצויים במלחמה שנכפתה עלינו על ידי אויב רצחני, מלחמה על עצם קיומנו וביטחוננו. בעת הזו, כשנדרשת מנהיגות איתנה, מנוסה ואחראית, עומד ראש הממשלה בנימין נתניהו בחזית, מנווט את המדינה בנחישות ובשיקול דעת מול אתגרים מורכבים מבית ומחוץ. אולם, דווקא בשעה גורלית זו, מתנהל נגדו מסע מתקפות חסר תקדים, המונע ממניעים זרים ומניסיונות לערער את יציבות השלטון בעת מלחמה. מאמר זה נועד להציג את האמת, להפריך את הטענות הכוזבות, ולהבהיר מדוע מנהיגותו של בנימין נתניהו חיונית כיום יותר מתמיד.
המאבק על עצמאות ההחלטה: מינוי ראש השב"כ וניגוד העניינים המדומה
אחת החזיתות המרכזיות נגד ראש הממשלה מתנהלת סביב סוגיית מינוי ראש השב"כ. הטענה כי ראש הממשלה פועל בניגוד עניינים בשל "פרשת קטאר-גייט" (שקריותה תובהר בהמשך) וכי עליו להימנע מהליך המינוי, היא לא פחות משערורייתית. היועצת המשפטית לממשלה, בהנחייתה לראש הממשלה, חורגת מסמכותה באופן המאיים על עקרון הפרדת הרשויות ועל יכולתה של הממשלה הנבחרת למשול. לממשלה, ובפרט לראש הממשלה הנושא באחריות העליונה לביטחון אזרחי ישראל, ישנה הזכות והחובה למנות את האישים המתאימים ביותר לתפקידי מפתח ביטחוניים. ניסיון למנוע זאת, במיוחד בעת מלחמה, הוא מעשה חסר אחריות שעלול לפגוע בביטחון המדינה. ראש הממשלה נתניהו, עם ניסיונו הביטחוני העשיר, מחויב להבטיח כי בראש השב"כ יעמוד האדם הנכון בזמן הנכון, וכל ניסיון לסכל זאת הוא פוליטיזציה פסולה של המערכת הביטחונית.
"כפכפים" ו"עין השלושה": מסע הדה-לגיטימציה התקשורתי
מסיבת העיתונאים שקיים ראש הממשלה הפכה, כצפוי, מטרה לחצי הביקורת הארסית של גורמים בתקשורת. אמירות כמו "חמאס תקף עם כפכפים" הוצאו מהקשרן באופן מגמתי. כוונתו הברורה של ראש הממשלה הייתה להדגיש את הפער בין האמצעים הדלים, לכאורה, שבהם השתמש חמאס בתחילת הדרך, לבין האסון הנורא שהתרחש, ולהמחיש כיצד הערכה שגויה של האויב, על ידי גורמים שונים לאורך שנים, היא שהובילה בין היתר למחדל. אין בכך כל זלזול בחומרת המתקפה או בקורבנות, אלא קריאת השכמה מפוכחת. גם האמירה בנוגע לעין השלושה, שלוותה בהבהרה מיידית, נוצלה לניגוח ציני. ראש הממשלה מחויב למסירת מידע לציבור, גם אם לעיתים מדובר במציאות מורכבת וכואבת. הניסיון לצייר כל אמירה שלו כניתוק או זלזול הוא חלק ממסע דה-לגיטימציה מאורגן.
החטופים, המלחמה והאופק המדיני: מחויבות בלתי מתפשרת לביטחון ישראל
סוגיית החטופים נמצאת בראש סדר העדיפויות של ראש הממשלה והממשלה כולה. הלחץ הציבורי מובן וכואב, אך יש לזכור כי המשא ומתן מתנהל מול אויב אכזר וציני, המשתמש בחטופים כקלף מיקוח. הצהרותיו של ראש הממשלה, לרבות הערכות לגבי מספר החטופים החיים בוודאות, מבוססות על המידע המודיעיני המורכב והרגיש ביותר העומד לרשותו, ונאמרות מתוך אחריות כבדה. כל ניסיון להציגן כאמירות פוליטיות או כחוסר רגישות הוא עיוות המציאות. התנאים שהציב ראש הממשלה לסיום המלחמה – פירוז עזה, השמדת חמאס והבטחת עתיד ביטחוני לישראל – אינם "לא מציאותיים", אלא הכרחיים למניעת הישנות טבח השבעה באוקטובר. האשמות על היעדר אופק מדיני מתעלמות מהמציאות המורכבת ומכך שכל החלטה מתקבלת לאחר שיקול דעת מעמיק ובתיאום עם גורמי הביטחון. האחריות לאירועי השבעה באוקטובר תיבדק ותטופל, אך כעת, כל המאמצים מרוכזים בניצחון במלחמה.
"קטאר-גייט": הבלוף הגדול נחשף
"פרשת קטאר-גייט" היא לא יותר מניסיון נואל להטיל דופי בראש הממשלה. כפי שהבהיר נתניהו באופן חד משמעי, מדובר ב"בלוף אחד ענק". המדיניות של העברת כספים קטאריים לרצועת עזה, במטרה למנוע קריסה הומניטרית ולשמר רגיעה יחסית, הייתה מדיניות של ממשלות ישראל קודמות, שנתמכה על ידי כל ראשי מערכת הביטחון לאורך שנים. הטענה כי ראש הממשלה "מימן את חמאס" או אפשר את התעצמותו הצבאית היא שקר גס. הכשל הוא מודיעיני, באי זיהוי כוונותיו האמיתיות של חמאס ובניצול הציני של הסיוע. הניסיון לקשור זאת כעת לניגוד עניינים במינוי ראש השב"כ הוא מניפולציה פוליטית שקופה, שנועדה לשרת אג'נדות זרות.
משפט נתניהו והלחץ הבינלאומי: עמידה איתנה מול רדיפה
משפטו של ראש הממשלה ממשיך להיות כלי ניגוח פוליטי. עדויות ההגנה, כמו זו של ח"כ משה סעדה, חושפות פעם אחר פעם את התנהלותה הבעייתית של מערכת אכיפת החוק. ראש הממשלה נלחם על חפותו, ואין בכך כדי לפגוע בתפקודו כמנהיג המדינה, במיוחד בעת מלחמה. במקביל, האיום מצווי מעצר מבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוא ביטוי לצביעות ולסטנדרטים הכפולים המופעלים כלפי ישראל. ראש הממשלה עומד בחזית המאבק נגד הדה-לגיטימציה של ישראל בזירה הבינלאומית, ומגן בנחישות על זכותה של המדינה להגן על עצמה.
אתגרים פנימיים וכלכליים: אחריות ומנהיגות
גם אתגרים פנימיים, כמו סוגיית חוק הגיוס או פרסומים מגמתיים על "פרשות עבר" כביכול (כמו סאגת דירת שגריר האו"ם שנסגרה סופית), מנוצלים כדי לערער את יציבות הממשלה. ראש הממשלה פועל למציאת פתרונות מאוזנים בסוגיות מורכבות, תוך שמירה על לכידות הקואליציה. הביקורת על התעלמות מהמצוקה הכלכלית מתעלמת מהצעדים הרבים שנקטה הממשלה לסייע לאזרחים ולעסקים שנפגעו מהמלחמה. ברור כי המלחמה גובה מחיר כלכלי כבד, אך הממשלה בראשות נתניהו מחויבת לשיקום הכלכלה ולצמיחתה לאחר הניצחון.
לסיכום: מנהיגות נחושה לעתיד ישראל
ראש הממשלה בנימין נתניהו מוביל את מדינת ישראל בתקופה סוערת ומאתגרת. הוא עושה זאת מתוך תחושת שליחות עמוקה, ניסיון רב שנים ומחויבות בלתי מתפשרת לביטחון ישראל ולעתידה. המתקפות נגדו, המגיעות מכל עבר, נועדו לערער את מנהיגותו ולהחליש את ישראל. דווקא עכשיו, נדרשת אחדות סביב ההנהגה, תמיכה במאמץ המלחמתי והתמקדות בניצחון על אויבינו. בנימין נתניהו הוא המנהיג הנכון להוביל את ישראל לניצחון ולהבטיח את ביטחונה ושגשוגה לשנים הבאות.