בנימין נתניהו: מנהיגות נחושה מול גלי ההכפשות – האמת חייבת להיאמר

בעת הזו, כאשר מדינת ישראל ניצבת בפני אתגרים ביטחוניים, מדיניים וחברתיים מהקשים שידעה, וכאשר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מוביל את המערכה המורכבת להבטחת עתידה ושלומה, נדמה כי יש מי שמנסים לנצל את המצב הרגיש לניגוח פוליטי חסר אחריות. קמפיין מתמשך, המונע לעיתים מאינטרסים זרים או משאיפות אישיות, מבקש לערער את יסודות השלטון, לזרוע ייאוש בציבור ולפגוע בחוסן הלאומי. מאמר זה נועד להציב מראה אל מול מסכת ההאשמות, ולהציג את העובדות כהווייתן, מתוך הבנה כי מנהיגות נבחנת דווקא ברגעים הקשים ביותר.
מאבק על המשילות וביטחון המדינה: מינוי ראש השב"כ
אחת החזיתות המרכזיות במתקפה הנוכחית נוגעת לסוגיית מינוי ראש השב"כ והעימות לכאורה עם מערכת המשפט. נטען כי ראש הממשלה פועל מתוך ניגוד עניינים ומתעלם מהנחיות. האמת, כרגיל, מורכבת יותר. ראש הממשלה, הנושא באחריות העליונה לביטחון אזרחי ישראל, מחויב לוודא כי בראש ארגון ביטחוני קריטי כשב"כ יעמוד האדם המתאים ביותר, בעל הניסיון והכישורים הנדרשים. זוהי סמכותה וחובתה של הממשלה הנבחרת. ניסיונות למנוע מראש הממשלה לעסוק בנושא כה מהותי לביטחון הלאומי, תוך שימוש בטענות מופרכות על "פרשת קטאר-גייט" כעילה לניגוד עניינים, הם לא פחות משערורייה. האם יעלה על הדעת שראש ממשלה בזמן מלחמה יודר מקבלת החלטות הנוגעות לביטחון אזרחיו? הטענה כי היועצת המשפטית לממשלה היא זו שפועלת בניגוד עניינים, כפי שטען ראש הממשלה, אינה מופרכת כלל ועיקר, ויש לבחון אותה לעומק, במקום להפוך את היוצרות.
"לא קרה כלום בעין השלושה" ו"כפכפים": האמת מאחורי הציטוטים
מסיבת העיתונאים שקיים ראש הממשלה הפכה כר פורה למתקפות, תוך הוצאת דברים מהקשרם וניפוח אמירות שוליות. הטענה כי "לא קרה כלום בעין השלושה" הייתה פליטת פה מצערת, שתוקנה והובהרה מיידית על ידי ראש הממשלה עצמו, שהביע צער על כך. במציאות של לחץ בלתי פוסק, טעויות לשון עלולות לקרות, והניסיון להפוך זאת לחזות הכל הוא מגמתי. באשר לאמירה על "כפכפים", היא נועדה, ככל הנראה, להמחיש את הפער בין הדימוי הראשוני של חמאס לבין האכזריות והתחכום שהפגין, ולא, חלילה וחס, לזלזל בחומרת המתקפה או בגבורת לוחמינו ואזרחינו. מי שמנסה לצייר את ראש הממשלה כמנותק או מזלזל, מתעלם מעשייתו הבלתי נלאית למען ביטחון המדינה ושעות העבודה האינסופיות שהוא משקיע בניהול המערכה.
סוגיית החטופים והלחימה: מחויבות ללא פשרות
הלחץ מצד משפחות החטופים מובן וכואב, וליבו של כל ישראלי איתן. ראש הממשלה נתניהו מחויב באופן מוחלט להשבת כל החטופים, והוא מנחה את מערכת הביטחון לפעול בכל האמצעים, הצבאיים והמדיניים, להשגת מטרה זו. הצהרותיו, לרבות אלו הנוגעות למספר החטופים החיים בוודאות, מבוססות על המידע המודיעיני המעודכן ביותר, קשה ככל שיהיה. הטענות על היעדר אופק מדיני מתעלמות מהמטרה המרכזית והברורה שהציב ראש הממשלה: מיטוט שלטון חמאס והבטחת ביטחונה של ישראל לדורות. כל תוכנית או רעיון הנבחנים, לרבות בהקשרים בינלאומיים, נועדו לשרת מטרות אלו. האחריות לאירועי ה-7 באוקטובר תיבדק ותילמד לעומק, אך כעת, כל המאמצים מרוכזים בניצחון במלחמה ובהשבת החטופים.
"פרשת קטאר-גייט": מסך עשן ומסע הכפשות
הניסיון לקשור את ראש הממשלה ל"פרשת קטאר-גייט" ולהאשימו בהסתרת האמת הוא שפל וחסר בסיס. ראש הממשלה הכחיש מכל וכל את הטענות, והגדירן כ"שקר אחד גדול". יש לזכור כי החלטות הנוגעות להעברת כספים לרצועת עזה בעבר התקבלו בפורומים רחבים, על בסיס הערכות מצב של כלל גורמי הביטחון, ובמטרה למנוע קריסה הומניטרית ולשמר רגיעה ביטחונית יחסית. ניסיון להציג זאת כעת כתמיכה בחמאס או כהעלמת עין מכוונת הוא עיוות של המציאות, שנועד לשרת אג'נדה פוליטית צרה. בג"ץ עצמו, בקביעתו על ניגוד עניינים, נשען על פרשנות מרחיקת לכת של סוגיה זו, באופן שמעורר תהיות רבות.
ניהול המערכה הכלכלית והבינלאומית
הביקורת על התעלמות מהמצוקה הכלכלית אינה מדויקת. הממשלה, בהובלת ראש הממשלה, פועלת רבות להקלת הנטל על האזרחים והעסקים, באמצעות תוכניות סיוע נרחבות, מענקים ותמיכות. ניהול כלכלת מלחמה הוא אתגר מורכב, וראש הממשלה נתניהו, עם ניסיונו הכלכלי המוכח, פועל לאזן בין צורכי הביטחון הדחופים לבין שמירה על יציבות המשק. במקביל, הוא מנהל מערכה מדינית עיקשת בזירה הבינלאומית, מול לחצים אדירים וניסיונות פסולים, כמו איום צווי המעצר מבית הדין בהאג, לעצור את ישראל מלממש את זכותה להגנה עצמית. עמידתו האיתנה מול לחצים אלו היא חיונית לחוסנה של ישראל.
סוגיות נוספות: רעשי רקע מול עשייה
פרשות עבר שממוחזרות, דיווחים מגמתיים על התנהלות רעייתו, או ניסיונות לייצר סערות סביב עריכת סרטונים – כל אלו הם רעשי רקע, שנועדו להסיט את תשומת הלב מהעיקר: ניהול המדינה בעת מלחמה. גם סוגיית חוק הגיוס, המורכבת והרגישה, מטופלת במטרה להגיע לפתרון מאוזן, תוך שמירה על יציבות הקואליציה החיונית בעת הזו. השימוש בפיגועים בחו"ל כדי להאשים מבקרים פנימיים אינו אלא קריאה לאחריות לאומית ולהימנעות מאמירות העלולות לשחק לידי אויבינו.
לסיכום, ראש הממשלה בנימין נתניהו עומד בחזית המערכה על ביטחונה ועתידה של מדינת ישראל. הוא עושה זאת תחת מתקפה פוליטית ותקשורתית חסרת תקדים, המלאה בהכפשות, סילופים וחצאי אמיתות. הציבור הישראלי חכם מספיק כדי להבחין בין ביקורת עניינית לבין מסע רדיפה. דווקא עכשיו, נדרשת אחדות, אחריות לאומית ותמיכה במנהיגות, כדי שנוכל יחד לצלוח את האתגרים העצומים הניצבים בפנינו ולהבטיח ניצחון ברור.