ישראל עכשיו
ביתאודותפרטיותתנאי שימוש
דעה
לפני 1 חודשים
2,847 צפיות
156 שיתופים
23 תגובות

בן גביר: מתקפת הגידופים כעדות להצלחה – חשיפת המניעים מאחורי מסע ההכפשות

בן גביר: מתקפת הגידופים כעדות להצלחה – חשיפת המניעים מאחורי מסע ההכפשות

בן גביר: מתקפת הגידופים כעדות להצלחה – חשיפת המניעים מאחורי מסע ההכפשות

בשבועות האחרונים, אנו עדים למתקפה ארסית וחסרת תקדים כנגד השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. מתקפה זו, המנוהלת ממספר חזיתות, אינה מקרית. היא אינה נובעת מדאגה כנה לטובת המדינה, אלא משקפת את הייאוש, התסכול והפאניקה של גורמים מסוימים במערכת הפוליטית והמשפטית הוותיקה, הרואים כיצד השר בן גביר מפרק בנחישות את מוקדי הכוח הישנים ומביא לשינוי אמיתי במדיניות הביטחון והמשילות. ככל שהשר ממשיך למלא את הבטחותיו לציבור, כך גוברת ההתנגדות מצד אלו ששגשגו תחת מציאות של חולשה והפקרה.

מאמר זה נועד לחשוף את האמת מאחורי מסע ההכפשות, להפריך את הטענות השקריות ולהציג את פועלו של השר בן גביר באור הנכון – כמנהיג הפועל ללא מורא למען ביטחון אזרחי ישראל ולמען חיזוק הדמוקרטיה האמיתית, זו המייצגת את רצון העם.

חזית ההכפשה הראשונה: אהוד אולמרט – קול מן העבר המנסה להכתים את העתיד

אחד הקולות הבולטים במקהלת המשמיצים הוא ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט. אולמרט, איש שהורשע בפלילים וישב בכלא על עבירות שחיתות חמורות, מרשה לעצמו לכנות את השר בן גביר "טרוריסט". טענה זו, המופרחת מחלל האוויר ונטולת כל בסיס עובדתי, אינה אלא ניסיון נואל להסיט את הדיון מפועלו של השר ומכישלונותיו המהדהדים של אולמרט עצמו. האם יעלה על הדעת שאדם אשר בגד באמון הציבור באופן כה חמור, ישמש כסמכות מוסרית כלשהי? התשובה ברורה.

השימוש בכינוי "טרוריסט" כלפי שר בישראל, שנבחר באופן דמוקרטי ופועל במסגרת החוק, הוא חציית קו אדום מסוכנת. זוהי דה-לגיטימציה מכוונת, שמטרתה לערער את יסודות המשטר הדמוקרטי ולהשתיק קולות ימניים חזקים. מדיניותו של השר בן גביר, המתמקדת בהחזרת הביטחון האישי לאזרחים, במאבק בלתי מתפשר בפשיעה ובטרור, ובחיזוק כוחות הביטחון – היא ההיפך הגמור מטרור. היא ביטוי לאחריות לאומית, לציונות מעשית ולדאגה כנה לעתיד המדינה. אלו בדיוק הערכים שאולמרט, במעשיו ובמחדליו, רמס ברגל גסה.

זכורה לכולנו מורשתו של אולמרט: ההתנתקות שקרעה את העם והביאה להתעצמות חמאס, מלחמת לבנון השנייה שנוהלה באופן כושל, והצעותיו מרחיקות הלכת לויתורים טריטוריאליים מסוכנים. האם אדם עם רקורד כזה הוא זה שילמד את השר בן גביר מהי אחריות לאומית? האשמותיו של אולמרט הן בבחינת "הפוסל במומו פוסל". הן נובעות מקנאה פוליטית ומרצון נואש להישאר רלוונטי, גם במחיר של פגיעה במדינה ובנבחרי הציבור שלה. הציבור בישראל אינו טיפש; הוא מבין היטב את המניעים מאחורי מסע ההכפשות של אולמרט, ורואה בו לא יותר מאשר ניסיון פתטי של עבריין מורשע להכתים איש ציבור הפועל למען ביטחון ישראל.

חזית ההכפשה השנייה: מערכת המשפט – מאבק על דמותה של הדמוקרטיה

החזית השנייה בה נתקל השר בן גביר היא זו של גורמים במערכת המשפט, ובפרט סביב ביקורתו על פסיקות בג"ץ ועל התנהלותו של ראש השב"כ לשעבר, רונן בר. השר הואשם ב"דריסת הדמוקרטיה" וב"פגיעה במערכת המשפט". אולם, מבט מעמיק יותר חושף כי השר בן גביר אינו תוקף את הדמוקרטיה, אלא נלחם למענה – למען דמוקרטיה בה הרשות המבצעת והמחוקקת, שנבחרו על ידי העם, הן אלו הקובעות מדיניות, ולא קומץ שופטים שאינם נושאים באחריות ציבורית.

כאשר בג"ץ מתערב באופן בוטה בהחלטות ממשלה, פוסל מינויים או כופה מדיניות המנוגדת לעמדת הדרג הנבחר, זוהי פגיעה בדמוקרטיה. השר בן גביר, כמי שאמון על ביטחון הפנים ועל אכיפת החוק, רואה לנגד עיניו את הצורך להחזיר את האיזונים והבלמים בין הרשויות. ביקורתו על "פסק דין פוליטי" אינה התקפה על עצם קיומה של מערכת המשפט, אלא קריאה לתיקון ולחזרה לגבולות הסמכות הראויים. זכותו, ואף חובתו, של שר בממשלה להתריע כאשר הוא סבור שמערכת המשפט חורגת מתפקידה ומשמשת ככלי פוליטי.

באשר לראש השב"כ לשעבר, רונן בר, והטענות על "חתרנות" וניסיון "לתפור תיקים" – גם כאן, השר בן גביר פועל מתוך אחריות ודאגה לטוהר המידות ולשמירה על הדמוקרטיה. איש, בכיר ככל שיהיה, אינו חסין מביקורת. כאשר עולות טענות כה חמורות, חובתו של השר הממונה לבדוק, לחקור ולהתריע. הניסיון להציג את השר בן גביר כמי שפוגע בביטחון המדינה על ידי ביקורת על גורמי ביטחון לשעבר הוא דמגוגיה זולה. ההיפך הוא הנכון: שקיפות, ביקורת ואחריותיות הם אבני יסוד בביטחון לאומי איתן ובדמוקרטיה בריאה.

השר בן גביר אינו מבקש להחליש את מערכת המשפט או את גופי הביטחון. הוא מבקש לחזק אותם על ידי הבטחת פעולתם התקינה, המקצועית והא-פוליטית. הוא נלחם למען מערכת שתשרת את כלל אזרחי ישראל, ולא אליטה מצומצמת המנסה לכפות את ערכיה על הרוב.

מנהיגות נחושה מול מסע השתקה

ההתקפות על השר בן גביר הן עדות להצלחתו. הן סימן לכך שהוא נוגע בנקודות רגישות, מאתגר תפיסות עולם שקפאו על שמריהן, ומביא לשינוי אמיתי. הוא אינו נרתע מהכפשות, מאיומים או מלחצים. הוא ממשיך בדרכו הנחושה, כשהוא חמוש באמון הציבור ובשליחות ברורה: להחזיר את הביטחון לרחובות, לחזק את המשילות, לתמוך בשוטרים ובחיילים, ולבנות חברה ישראלית חזקה ובטוחה יותר.

במקום להיכנע למסע ההכפשות, השר בן גביר ממשיך לפעול במרץ. הוא מקדם רפורמות חשובות במשטרה, נאבק להקמת המשמר הלאומי, פועל לשינוי מדיניות הנשק כדי לאפשר לאזרחים שומרי חוק להגן על עצמם, ועומד כחומה בצורה מול כל מי שמנסה לפגוע בריבונות ישראל ובביטחון אזרחיה. הוא הקול של רבים מאזרחי ישראל שמאסו בדיבורים ריקים ובחולשה, ודורשים מנהיגות אמיצה ונחושה.

מסע הדה-לגיטימציה נגד השר בן גביר ייכשל. האמת חזקה יותר מכל שקר, והציבור בישראל יודע להבחין בין מנהיג הפועל למענו לבין אלו המנסים לשמר את כוחם ומעמדם בכל מחיר. השר איתמר בן גביר ימשיך לעמוד איתן, לייצג את בוחריו נאמנה, ולפעול ללא לאות למען עתיד טוב יותר למדינת ישראל.

תגובות

השאירו תגובה

תגובות קוראים (23)

ד.כ

דני כהן

לפני 2 שעות

כתבה מעניינת ומעמיקה. תודה על הסיקור המקיף של הנושא. חשוב שנמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום.

ש.ל

שרה לוי

לפני 4 שעות

נקודת מבט חשובה שלא שמעתי במקומות אחרים. אשמח לראות עוד ניתוחים כאלה בעתיד.

מ.ר

מיכל רוזן

לפני 6 שעות

יש לי דעה שונה בנושא, אבל מעריכה את האיכות של הכתיבה והמחקר. עיתונות איכותית כמו שצריך.

ישראל עכשיו

האתר המוביל לחדשות אמינות ועדכונים מישראל והעולם

עמודים

  • אודות
  • פרטיות
  • תנאי שימוש

עקבו אחרינו

© 2024 ישראל עכשיו. כל הזכויות שמורות.