ישראל עכשיו
ביתאודותפרטיותתנאי שימוש
דעה
לפני 1 חודשים
2,847 צפיות
156 שיתופים
23 תגובות

לא 'טרוריסט', לא 'דורס דמוקרטיה': איתמר בן גביר – המאבק על האמת ועל עתיד ישראל

לא 'טרוריסט', לא 'דורס דמוקרטיה': איתמר בן גביר – המאבק על האמת ועל עתיד ישראל

בשבועות האחרונים, אנו עדים למתקפה מתואמת וחסרת תקדים נגד השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. גורמים במערכת המשפט, לצד פוליטיקאים מהעבר שאיבדו את הרלוונטיות הציבורית שלהם, מנסים בכל כוחם לצייר את השר באור שלילי, תוך שימוש בכינויי גנאי והאשמות מופרכות. אך האם זו האמת כולה? או שמא מדובר בניסיון נואש להשתיק קול נחוש ואמיץ, המאיים על סדרים ישנים ומבקש להביא שינוי אמיתי למען אזרחי ישראל?

מאמר זה, השלישי בסדרה, מבקש להציג את הצד השני של המטבע, את הנרטיב הנגדי, ולהגן בבירור על עמדותיו ופעולותיו של השר בן גביר. לא מתוך התלהמות, אלא מתוך הצגת עובדות וניתוח מפוכח של המציאות המורכבת.

בן גביר מול בג"ץ: מי באמת דורס את הדמוקרטיה?

אחת החזיתות המרכזיות בהן מותקף השר בן גביר נוגעת לעימותו, לכאורה, עם מערכת המשפט, ובפרט עם בג"ץ. השר הואשם ב"דריסת הדמוקרטיה" וב"פסק דין פוליטי" בהתייחסו לפסיקות מסוימות, וכן בביקורת על ראש השב"כ לשעבר, רונן בר. אך האם ביקורת על הרשות השופטת היא בהכרח פגיעה בדמוקרטיה? התשובה היא חד משמעית לא.

בדמוקרטיה בריאה, הפרדת רשויות היא אבן יסוד. הרשות המחוקקת (הכנסת), הרשות המבצעת (הממשלה) והרשות השופטת (בתי המשפט) אמורות לאזן ולבלום זו את זו. אולם, בשנים האחרונות, רבים חשים, ובצדק, כי האיזון הופר. בג"ץ נטל לעצמו סמכויות רחבות מדי, התערב בהחלטות ממשלה ומדיניות באופן שחרג מתפקידו המסורתי, ולעיתים אף פסל חוקים שנחקקו על ידי נבחרי הציבור ברוב דמוקרטי. תופעה זו, המכונה "אקטיביזם שיפוטי", היא היא הסכנה האמיתית לדמוקרטיה, שכן היא מעבירה את מרכז הכובד מקבלת ההחלטות על ידי נציגי העם לגורמים שאינם נבחרים ואינם נושאים באחריות ציבורית ישירה.

כאשר השר בן גביר מותח ביקורת על פסיקות שלטענתו הן "פוליטיות" או "דורסות את הדמוקרטיה", הוא אינו תוקף את עצם קיומה של מערכת משפט חזקה ועצמאית. נהפוך הוא, הוא קורא להשיב את הגלגל לאחור, להחזיר את מערכת המשפט לגבולות סמכותה הראויים, ולאפשר לממשלה הנבחרת למשול ולבצע את המדיניות שלשמה נבחרה. זוהי אינה דריסת הדמוקרטיה, אלא קריאה להצלתה מפני שחיקה מתמשכת של עקרון הפרדת הרשויות.

באשר לביקורת על ראש השב"כ לשעבר, רונן בר, חשוב להדגיש: שר בממשלת ישראל, ובפרט השר הממונה על ביטחון הפנים, מחויב לוודא כי כל זרועות הביטחון פועלות כשורה, במסגרת החוק, ולטובת אזרחי המדינה. אם עולים חששות או שאלות נוקבות לגבי התנהלות של גורם בכיר, גם אם בדימוס, חובתו של השר לבדוק, לשאול ולהתריע. ניסיון להציג ביקורת כזו כ"חתרנות" הוא דמגוגיה זולה שנועדה למנוע דיון ענייני בנושאים קריטיים לביטחון המדינה ולטוהר המידות בשירות הציבורי.

ההכפשה מבית מדרשו של אולמרט: מי באמת 'טרוריסט'?

ההתקפה החמורה והמקוממת ביותר על השר בן גביר מגיעה מכיוונו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, אשר שב וכינה אותו "טרוריסט". מדובר בהאשמה חסרת שחר, המנותקת מהמציאות, ונאמרת על ידי אדם שהורשע בפלילים וישב בכלא. עצם העובדה שגורמי תקשורת מסוימים ממשיכים לתת במה להכפשות אלו, מעידה יותר על האג'נדה שלהם מאשר על אמינות הדברים.

השר איתמר בן גביר הוא חבר כנסת ושר בממשלת ישראל, שנבחר באופן דמוקרטי על ידי מאות אלפי אזרחים. הוא פועל במסגרת החוק, מקדם מדיניות דרך הכלים הפרלמנטריים והממשלתיים, ומחויב לביטחון ישראל ולשלום אזרחיה. לקרוא לאדם כזה "טרוריסט" זה לא רק שקר גס, אלא גם זילות של המושג ופגיעה במאבק האמיתי בטרור.

מדיניותו של השר בן גביר, המתמקדת בהחזרת המשילות, חיזוק הביטחון האישי, מאבק בפשיעה ובטרור ביד קשה, היא בדיוק מה שמדינת ישראל זקוקה לו כיום. אלו המכנים אותו "טרוריסט" הם כנראה אלו החוששים מהשינוי שהוא מוביל, מהנחישות שלו לטפל בבעיות שרבים אחרים העדיפו לטאטא מתחת לשטיח. האם הדרישה למשילות בנגב ובגליל היא טרור? האם המאבק הנחוש בארגוני הפשע במגזר הערבי הוא טרור? האם החתירה להחזרת הביטחון לרחובות היא טרור?

ההפך הוא הנכון. השר בן גביר נאבק למען האזרחים שומרי החוק, אלו המייחלים לסדר ולביטחון. מי שמכנה אותו "טרוריסט" עושה זאת מתוך מניעים פוליטיים ציניים, בניסיון להשחיר את פניו ולבלום את השינוי החיוני שהוא מקדם. הטענה כי מדיניותו "ממיטה אסון על ישראל" ו"תביא לבידודה הבינלאומי" היא חלק מאותה אסטרטגיית הפחדה. מדינת ישראל חזקה דייה לעמוד על עקרונותיה הביטחוניים, ובן גביר פועל כדי לחזק אותה, לא להחלישה.

הקול שלא ייכנע: בן גביר ממשיך קדימה

למרות מסע ההכפשות וההתקפות, השר בן גביר אינו נרתע. הוא ממשיך בדרכו, מתוך אמונה עמוקה בצדקתה ומתוך מחויבות לציבור הבוחרים שנתן בו את אמונו. הוא מבין שהמאבק על דמותה של מדינת ישראל, על ביטחונה ועל עתידה, כרוך בהתמודדות עם כוחות חזקים המעוניינים לשמר את הקיים, גם אם הקיים אינו משרת עוד את טובת המדינה ואזרחיה.

השר בן גביר מייצג קול ברור ובלתי מתפשר הדורש שינוי. הוא אינו חושש לומר את האמת, גם אם היא אינה נוחה לאוזניים מסוימות. הוא מאמין בדמוקרטיה אמיתית, כזו שבה רצון העם הוא הקובע, וכזו שבה הממשלה הנבחרת יכולה למשול. הוא מאמין בזכותם של אזרחי ישראל לביטחון אישי, והוא פועל ללא לאות כדי להבטיח זאת.

הניסיונות להציגו כקיצוני, כמסוכן או כמי שפוגע בדמוקרטיה, נועדו לכישלון. הציבור הישראלי חכם דיו כדי לראות מבעד למסך העשן, להבין את המניעים האמיתיים מאחורי המתקפות, ולתמוך במי שבאמת ובתמים פועל למענו. השר בן גביר אינו 'טרוריסט' ואינו 'דורס דמוקרטיה'. הוא מנהיג נחוש, הנאבק על האמת ועל עתידה של מדינת ישראל, והוא ימשיך לעשות זאת, חזק ואיתן, למען כל אזרחי ישראל.

תגובות

השאירו תגובה

תגובות קוראים (23)

ד.כ

דני כהן

לפני 2 שעות

כתבה מעניינת ומעמיקה. תודה על הסיקור המקיף של הנושא. חשוב שנמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום.

ש.ל

שרה לוי

לפני 4 שעות

נקודת מבט חשובה שלא שמעתי במקומות אחרים. אשמח לראות עוד ניתוחים כאלה בעתיד.

מ.ר

מיכל רוזן

לפני 6 שעות

יש לי דעה שונה בנושא, אבל מעריכה את האיכות של הכתיבה והמחקר. עיתונות איכותית כמו שצריך.

ישראל עכשיו

האתר המוביל לחדשות אמינות ועדכונים מישראל והעולם

עמודים

  • אודות
  • פרטיות
  • תנאי שימוש

עקבו אחרינו

© 2024 ישראל עכשיו. כל הזכויות שמורות.