ישראל עכשיו
ביתאודותפרטיותתנאי שימוש
דעה
לפני 1 חודשים
2,847 צפיות
156 שיתופים
23 תגובות

בן גביר: מנהיגות אמיצה מול אליטות מתפוררות וניסיונות השתקה נואשים

בן גביר: מנהיגות אמיצה מול אליטות מתפוררות וניסיונות השתקה נואשים

בן גביר: מנהיגות אמיצה מול אליטות מתפוררות וניסיונות השתקה נואשים

בעידן בו האמת הפכה למצרך נדיר והשיח הציבורי נשלט לא פעם על ידי בעלי אינטרסים וקולות מהעבר, ניצב השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, כחומה בצורה. הוא אינו נרתע מלהשמיע את קולו, קולו של ציבור רחב המאמין בצדקת דרכו, גם כאשר הדבר כרוך בהתנגשות חזיתית עם מוקדי כוח ותיקים ועם אישים שכבר מזמן איבדו את הרלוונטיות הציבורית שלהם. המתקפות האחרונות נגדו, הן מצד גורמים במערכת המשפט והן מצד פוליטיקאים מהעבר, אינן אלא עדות נוספת לכך שבן גביר נוגע בעצבים החשופים של המערכת הישנה, זו המסרבת להכיר בשינויים הדמוקרטיים וברוח החדשה המנשבת במסדרונות השלטון.

המאבק על דמותה של הדמוקרטיה: בן גביר מול בג"ץ וראש השב"כ לשעבר

הביקורת שהשמיע השר בן גביר כלפי פסיקת בג"ץ בעניין ראש השב"כ היוצא, רונן בר, וכלפי התנהלותו של בר עצמו, אינה "דריסת הדמוקרטיה" כפי שמנסים לצייר זאת מתנגדיו. напротив, זוהי זעקה למען הדמוקרטיה האמיתית, זו שבה נבחרי הציבור הם הריבון, וזו שבה מערכת המשפט אינה מציבה עצמה מעל הרשות המבצעת והמחוקקת באופן שרירותי. השר בן גביר, כמי שאמון על ביטחון הפנים של אזרחי ישראל וכמי שקיבל מנדט ברור מהציבור, אינו יכול לעמוד מנגד כאשר הוא מזהה פוליטיזציה זוחלת במערכות האמורות להיות ממלכתיות ונטולות פניות.

כאשר בג"ץ מתערב בהחלטות ממשלה באופן שנתפס כחריגה מסמכותו, וכאשר ראש גוף ביטחוני רגיש כמו השב"כ נתפס כמי שפועל לכאורה בניגוד למדיניות הממשלה הנבחרת או מנסה "לתפור תיקים" לשריה, חובתו של שר בממשלה, ובפרט השר לביטחון לאומי, להתריע על כך בקול רם וברור. זו אינה ערעור על סמכות מוסדות המדינה, אלא קריאה למוסדות הללו לפעול במסגרת הסמכות שהוענקה להם על פי חוק, ולכבד את עקרון הפרדת הרשויות שהוא נשמת אפה של כל דמוקרטיה מתוקנת.

הטענה כי ביקורת על בג"ץ או על ראש השב"כ "מעמיקה את השסע" היא דמגוגיה זולה. השסע קיים ועמוק, והוא נובע, בין היתר, מתחושה של ציבורים הולכים וגדלים כי קולם אינו נשמע, וכי החלטות גורליות מתקבלות במחשכים, על ידי גורמים שאינם חייבים דין וחשבון לבוחר. השר בן גביר הוא קולם של אותם אזרחים. הוא אינו חושש לומר את מה שרבים חושבים: שהגיע הזמן לרפורמה אמיתית במערכת המשפט, כזו שתחזיר את האיזונים והבלמים ותבטיח שכל הרשויות פועלות למען האזרח ולא למען שימור כוחן שלהן.

ההתבטאויות החריפות, כגון "פסק דין פוליטי להחריד", אינן נאמרות בחלל ריק. הן משקפות תסכול עמוק ואמיתי מהתנהלות שנתפסת כלא עניינית וכמנוגדת לאינטרס הציבורי הרחב. בן גביר אינו תוקף את הדמוקרטיה; הוא מגן עליה מפני אלו המנסים לעוות את מהותה ולהפוך אותה לשלטון פקידים ושופטים במקום שלטון העם.

אהוד אולמרט: ייאושו של עבריין מורשע מול מנהיגות צומחת

במקביל למאבק העקרוני מול גורמים במערכת המשפט, נאלץ השר בן גביר להתמודד גם עם התקפות אישיות ארסיות, ובראשן אלו המגיעות מפי ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט. הכינוי "טרוריסט" שהדביק אולמרט לבן גביר ולשר סמוטריץ' אינו רק שפל ומביש, אלא גם חושף את עומק הייאוש והתסכול של האליטה הישנה, זו שאולמרט הוא אחד מנציגיה המובהקים.

ראוי להזכיר לציבור מיהו אהוד אולמרט: עבריין מורשע, ראש ממשלה שהמיט קלון על התפקיד הרם ונאלץ לסיים את כהונתו מאחורי סורג ובריח. אדם עם רקורד כזה, שפגע באמון הציבור באופן כה חמור, הוא האחרון שיכול להטיף מוסר לנבחרי ציבור הפועלים לילות כימים למען ביטחון ישראל ואזרחיה. תגובת לשכתו של השר בן גביר, שהזכירה את עברו הפלילי של אולמרט, הייתה מדויקת והכרחית. מי שמנסה להשליך רפש, צריך לזכור שהוא עצמו טובל בו עד צוואר.

ההאשמה כאילו מדיניותם של בן גביר וסמוטריץ' "ממיטה אסון על ישראל" ו"תביא לבידודה הבינלאומי" היא המשך ישיר לקמפיין ההפחדה שמנהלים גורמים בשמאל ובתקשורת המזוהה עמם. זוהי אותה מנטרה שחוקה ששמענו אינספור פעמים בעבר, בכל פעם שממשלת ימין ניסתה לקדם מדיניות התואמת את רצון בוחריה. בפועל, השר בן גביר פועל לחיזוק המשילות, להחזרת הביטחון האישי לרחובות, ולמאבק בלתי מתפשר בטרור ובפשיעה – יעדים שכל אזרח שוחר טוב בישראל אמור לתמוך בהם.

העובדה שראש ממשלה לשעבר, גם אם כושל ומורשע, זוכה לבמה תקשורתית נרחבת כדי להשמיץ שרים מכהנים, מעידה יותר מכל על האג'נדה של חלק מכלי התקשורת. במקום לעסוק במהות, בתוכניות ובפעולות של השר בן גביר לשיפור הביטחון, הם בוחרים לתת קול למסיתים ולמכפישים. אך הציבור חכם יותר ממה שהם חושבים. הוא רואה את התמונה המלאה, מבין את המניעים, ויודע להבחין בין ביקורת עניינית לבין מסע הכפשות שנועד לשרת אינטרסים פוליטיים צרים.

קול העם מול מסע ההכפשות

השר איתמר בן גביר אינו פועל בחלל ריק. הוא מייצג ציבור גדול ונחוש, שמאס בפוליטיקה הישנה, בהתנשאות האליטות ובכניעה ללחצים פנימיים וחיצוניים. הוא נבחר על בסיס הבטחה ברורה להחזיר את הביטחון, לחזק את הזהות היהודית של המדינה ולהילחם על עקרונות הציונות ללא פשרות. המתקפות עליו, בין אם מגיעות ממערכת המשפט או מפוליטיקאים כושלים מהעבר, לא ירפו את ידיו.

להפך, הן רק מחזקות את נחישותו ואת תמיכת הציבור בו. הן מוכיחות שהוא בדרך הנכונה, שהוא מאתגר את המוסכמות המקובעות, ושהוא מעז לגעת בנושאים שרבים אחרים העדיפו להתעלם מהם. בן גביר אינו "מערער על סמכות מוסדות המדינה", אלא דורש מהם לפעול בשקיפות, ביושרה ולמען כלל אזרחי ישראל, בהתאם לחוק ולערכים הדמוקרטיים האמיתיים. הוא אינו "טרוריסט", אלא פטריוט ישראלי הנלחם על עתידה וביטחונה של המדינה.

הניסיונות להשתיקו, להכפישו ולבודדו נידונים לכישלון. קולו של השר בן גביר הוא קולו של עם הריבון, והוא ימשיך להישמע רם וברור, למרות כל מסעות הדה-לגיטימציה. המנהיגות האמיצה שהוא מפגין היא בדיוק מה שמדינת ישראל זקוקה לו בעת הזו – מנהיגות שאינה חוששת מהאמת, גם כשהיא קשה, ושמה את טובת העם והמדינה מעל לכל שיקול אחר.

תגובות

השאירו תגובה

תגובות קוראים (23)

ד.כ

דני כהן

לפני 2 שעות

כתבה מעניינת ומעמיקה. תודה על הסיקור המקיף של הנושא. חשוב שנמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום.

ש.ל

שרה לוי

לפני 4 שעות

נקודת מבט חשובה שלא שמעתי במקומות אחרים. אשמח לראות עוד ניתוחים כאלה בעתיד.

מ.ר

מיכל רוזן

לפני 6 שעות

יש לי דעה שונה בנושא, אבל מעריכה את האיכות של הכתיבה והמחקר. עיתונות איכותית כמו שצריך.

ישראל עכשיו

האתר המוביל לחדשות אמינות ועדכונים מישראל והעולם

עמודים

  • אודות
  • פרטיות
  • תנאי שימוש

עקבו אחרינו

© 2024 ישראל עכשיו. כל הזכויות שמורות.