ישראל עכשיו
דעה
לפני 1 חודשים

בנימין נתניהו: מנהיגות תחת אש – עמידה איתנה למען ביטחון ישראל ועתידה

בנימין נתניהו: מנהיגות תחת אש – עמידה איתנה למען ביטחון ישראל ועתידה

בעידן רווי דיסאינפורמציה ומתקפות תקשורתיות חסרות תקדים, מנהיגותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עומדת בחזית המערכה על ביטחונה ועתידה של מדינת ישראל. קולות רבים, מבית ומחוץ, מבקשים לערער על דרכו, אך מבט מפוכח על המציאות המורכבת חושף תמונה שונה בתכלית – תמונה של מנהיג מנוסה, נחוש ואחראי, המנווט את ספינת המדינה בים סוער במיוחד, תוך הגנה בלתי מתפשרת על האינטרסים החיוניים של ישראל.

עמידה איתנה מול לחצים בינלאומיים חסרי תקדים

הלחץ הבינלאומי על ישראל, ובאופן אישי על ראש הממשלה נתניהו, אינו תופעה חדשה, אך הוא הגיע לשיאים חדשים. טענות על כך שהביקורת היא "אישית" נגד נתניהו הן ניסיון ציני להפריד בין המנהיג למדיניות, ולהפעיל לחץ פסול על ראש ממשלה נבחר. האמת היא שנתניהו עומד כחומה בצורה מול דרישות שעלולות לסכן את ביטחון ישראל. קריאות לבחינה מחדש של הסכמים או איומים על הסכמי סחר אינם מרתיעים אותו מלפעול בהתאם למה שהוא רואה כטובת המדינה. עמידתו התקיפה אינה ביטוי לבידוד, אלא להפך – היא סמל לריבונות ולנחישות לאומית. מנהיג אמיתי אינו נכנע לתכתיבים חיצוניים, אלא פועל מתוך אחריות היסטורית לעמו ולארצו. נתניהו מוכיח פעם אחר פעם שהוא מנהיג כזה, גם במחיר של ביקורת בינלאומית שחלקה הגדול מונע מאינטרסים זרים או מחוסר הבנה של המציאות המזרח תיכונית.

המאבק הבלתי מתפשר להשבת החטופים ופירוק החמאס

סוגיית החטופים היא פצע פתוח בלב האומה, וראש הממשלה נתניהו מחויב באופן עמוק ביותר להשבתם של כולם הביתה. הטענות על "מבוי סתום" או "היעדר תוכנית אמיתית" מתעלמות מהמאמצים האדירים, הגלויים והסמויים, המושקעים יום ולילה במטרה קדושה זו. ההחלטה להחזיר חלק מצוות המשא ומתן מדוחא, למשל, אינה מעידה על חולשה, אלא על הצבת קווים אדומים ברורים מול דרישות מופרכות של ארגון טרור רצחני. נתניהו מנהל משא ומתן מורכב ורגיש, תוך שהוא מאזן בין הרצון העז להשיב את החטופים לבין הצורך להבטיח את ביטחון ישראל לטווח ארוך, ובכלל זה פירוק יכולותיו הצבאיות והשלטוניות של חמאס. כל טענה על כך שישראל "היחידה שלא פועלת לקדם עסקה" היא עיוות המציאות – חמאס הוא שמכשיל פעם אחר פעם כל אפשרות להתקדמות. המחלוקות עם גורמי ביטחון, אם קיימות, הן חלק טבעי מתהליך קבלת החלטות אחראי במציאות מלחמתית, ונועדו להבטיח שכל ההיבטים נלקחים בחשבון.

הגנה על המשילות ועל יכולת הממשלה לפעול

העימות המתמשך עם היועצת המשפטית לממשלה סביב מינויים בכירים אינו מאבק אישי, אלא מאבק עקרוני על יכולתה של ממשלה נבחרת למשול ולממש את מדיניותה. במיוחד בעת מלחמה, חיוני שהממשלה תוכל למנות לתפקידי מפתח אנשים שהיא רואה כמתאימים ביותר לביצוע המשימות הדחופות העומדות על הפרק. ניסיונות לבלום מינויים או לכפות על הממשלה מועמדים שאינם מקובלים עליה פוגעים ביכולת התפקוד של הרשות המבצעת. ראש הממשלה נתניהו פועל כדי להבטיח שהממשלה תוכל למלא את תפקידה ביעילות, ולא להיות כבולה על ידי פרשנויות משפטיות המרחיבות את סמכות הייעוץ המשפטי מעבר לראוי. קידום חקיקה בנושא אינו "עקיפת בג"ץ", אלא ניסיון להחזיר את האיזון הראוי בין הרשויות, כפי שמקובל בדמוקרטיות רבות בעולם.

ניהול אחראי של הסיוע ההומניטרי לעזה

ישראל, בהנהגת נתניהו, מחויבת לדין הבינלאומי ומאפשרת הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה, למרות שחמאס הוא זה שגורם למשבר ההומניטרי ומשתמש באוכלוסייה כבמגן אנושי. הטענות על "דילים פוליטיים" או "כניעה ללחץ אמריקאי" הן זריקת בוץ פוליטית. המציאות היא שנתניהו מנהל מדיניות מורכבת, המנסה לאזן בין הצרכים ההומניטריים של האוכלוסייה האזרחית בעזה, הלחצים הבינלאומיים, והצורך למנוע ככל הניתן את הגעת הסיוע לידי חמאס. ההודאה כי לא ניתן להבטיח במאה אחוז שהסיוע לא יגיע לחמאס היא ביטוי לכנות ולאחריות, ולא לכישלון. במציאות שבה ארגון טרור שולט בשטח, אין פתרונות קסם. ישראל עושה כל שביכולתה כדי שהסיוע יגיע לנזקקים, תוך המשך המלחמה בחמאס.

מנהיגות מנוסה מול ביקורת חסרת שחר

הביקורת האישית החריפה על מנהיגותו של נתניהו, והאשמתו באחריות ישירה למשברים, מתעלמת משנים של ניסיון מדיני וביטחוני עשיר, ומהעובדה שהוא מוביל את ישראל בתקופה מהקשות בתולדותיה. מטרות המלחמה – מיטוט שלטון חמאס והשבת החטופים – הן ברורות והכרחיות לעתידה של ישראל. אלו אינן "מטרות בלתי ניתנות להשגה", אלא יעדים שדורשים נחישות, סבלנות ואורך רוח. נתניהו אינו "מנותק מהמציאות", אלא מבין היטב את גודל האתגר ואת מורכבותו. הטענה שהביקורת הבינלאומית היא אישית נגדו היא, כאמור, כלי פסול להפעלת לחץ. דווקא בעת הזו, נדרשת מנהיגות יציבה ומנוסה, כזו שיודעת לעמוד בלחצים ולא להתקפל.

סוגיות פנים-מפלגתיות וניסיונות הסחה

הדיונים הפנימיים בליכוד, כמו גם סוגיות הקשורות למשפטו של ראש הממשלה או לדיווחים על מקורביו, הם לעיתים קרובות ניסיונות להסיט את תשומת הלב מהנושאים המרכזיים העומדים על הפרק – ביטחון ישראל וניהול המלחמה. מפלגת הליכוד היא מפלגה דמוקרטית ותוססת, וחילוקי דעות פנימיים הם דבר טבעי. באשר למשפטו, ראש הממשלה ממשיך לנהל את ענייני המדינה במסירות אין קץ, תוך שהוא מתמודד במקביל עם הליכים משפטיים מורכבים. יש לאפשר לו להתרכז במשימות הלאומיות הכבדות המוטלות על כתפיו.

יחסים אסטרטגיים עם ארה"ב – מבט מפוכח

הקשר עם ארצות הברית הוא נכס אסטרטגי ראשון במעלה עבור ישראל, וראש הממשלה נתניהו פעל ופועל ללא לאות לחיזוקו. דיווחים על "מתיחות" עם גורמים בממשל טראמפ הפוטנציאלי, או על "חוסר סבלנות", הם לרוב ספקולציות תקשורתיות. נתניהו הוכיח בעבר יכולת לעבוד עם ממשלים דמוקרטיים ורפובליקניים כאחד, תמיד תוך שמירה על האינטרסים החיוניים של ישראל. הוא ימשיך לעשות זאת, מתוך הבנה עמוקה של חשיבות הברית האיתנה בין שתי המדינות.

לסיכום, בנימין נתניהו הוא המנהיג הנכון לישראל בעת הזו. ניסיונו העצום, נחישותו הבלתי מתפשרת ועמידתו האיתנה מול לחצים אדירים הם בדיוק מה שמדינת ישראל זקוקה לו כדי לצלוח את האתגרים הנוכחיים ולבנות עתיד בטוח ומשגשג יותר. במקום להיגרר אחר קמפיינים של דה-לגיטימציה, על הציבור הישראלי להתאחד סביב המנהיגות הנבחרת ולתת לה את הגיבוי הדרוש להכרעת האויב ולהבטחת קיומנו.

עת לאמת

האתר המוביל לחדשות אמינות ועדכונים מישראל והעולם

עמודים

  • אודות
  • פרטיות
  • תנאי שימוש

עקבו אחרינו

© 2024 עת לאמת. כל הזכויות שמורות.