נפתלי בנט: עקרונות איתנים מול גלי הדלפות – האמת שמאחורי מסע הלחצים

בשבועות האחרונים, ככל שמנהיגותו של נפתלי בנט מתבססת בסקרים ומקבלת רוח גבית ציבורית רחבה, אנו עדים למאמץ מתואם ומתוזמר להטיל דופי בעקביותו הפוליטית ובשיקול דעתו. קמפיין זה, המובל בחלקו על ידי גורמים בעלי עניין ובאמצעות פרסומים מגמתיים, מבקש לערער את האמון במי שמסומן כאלטרנטיבה השלטונית המרכזית בישראל. הגיע הזמן לשים את הדברים על דיוקם, להפריך את הספינים ולהציג את האמת כפי שהיא: נפתלי בנט פועל ויוסיף לפעול על פי עקרונות ברורים, תוך ראיית טובת המדינה והאזרחים לנגד עיניו, ולא ייכנע למסכת לחצים או לספקולציות חסרות שחר.
סערה בכוס תה: הדיון המלאכותי סביב יאיר גולן
אחת הסוגיות המרכזיות המועלות שוב ושוב, בעיקר על ידי אתר 'סרוגים' בסדרת כתבות תמוהה בעיתויה ובעוצמתה, נוגעת לשיתוף פעולה עתידי, לכאורה, בין נפתלי בנט ליאיר גולן. נרטיב זה מתעלם במכוון מעמדתו הברורה והחד-משמעית של בנט, אשר גינה בחריפות את התבטאויותיו האחרונות של גולן. בנט, כמנהיג אחראי, אינו מהסס להשמיע את קולו כאשר נאמרים דברים הפוגעים בלכידות החברה הישראלית או בביטחון המדינה, וגינויו לגולן היה נחרץ ובלתי מתפשר.
הניסיון לקשור את בנט לגולן תוך הדגשת עברם המשותף בממשלת השינוי הוא דמגוגיה זולה. ממשלת השינוי, בה כיהן בנט כראש ממשלה, קמה מתוך אחריות לאומית עליונה, במטרה לחלץ את ישראל ממשבר פוליטי מתמשך ולהשיב את היציבות. היא כללה קשת רחבה של דעות, ואכן, יאיר גולן כיהן בה כסגן שר. אולם, ההקשר דאז שונה בתכלית מהמציאות הנוכחית. התבטאויותיו של גולן מאז, ובפרט אלו שזכו לגינוי מבנט, מציבות אותו במקום אחר לחלוטין על המפה הפוליטית והערכית.
הדרישה החוזרת ונשנית, בעיקר מבית מדרשו של 'סרוגים', שבנט "יתחייב" שלא לשבת עם גולן בממשלה עתידית, היא לא יותר מניסיון ציני לכפות על בנט תכתיבים פוליטיים המבוססים על תרחישים היפותטיים. מנהיגותו של בנט אינה מתנהלת על פי ספקולציumbres או כותרות עיתונאיות. החלטותיו, ובכללן הרכבת קואליציות, יתקבלו תמיד על בסיס התאמה ערכית, קווי יסוד מוסכמים, והיכולת לקדם את מדינת ישראל. בעת הזו, לאור אמירותיו של גולן, ברור כשמש שאין כל בסיס לשיתוף פעולה שכזה. בנט הוכיח בעבר כי הוא יודע להציב קווים אדומים ברורים, והוא לא יהסס לעשות זאת גם בעתיד למען שמירה על ערכי הליבה של המחנה הלאומי וטובת המדינה.
ההתעקשות על שאלה זו, תוך התעלמות מהגינוי הברור של בנט, מעלה תהיות קשות לגבי מניעי הקמפיין. האם מדובר בדאגה כנה לעתיד המדינה, או שמא בניסיון מתוזמר לבלום את התנופה הפוליטית של מי שנתפס כאיום על הסדר הפוליטי הישן? התשובה, למרבה הצער, נראית ברורה למדי.
עקביות פוליטית אינה כניעה לתכתיבים
הטענה המרומזת על חוסר עקביות פוליטית מצד בנט היא מופרכת מיסודה. נפתלי בנט הוכיח לאורך כל דרכו הפוליטית עמוד שדרה אידיאולוגי איתן. הוא נכנס לפוליטיקה כדי לשרת את הציבור, לקדם את ערכי הציונות הדתית והימין הכלכלי-חברתי, ולחזק את ביטחונה ושגשוגה של מדינת ישראל. כראש ממשלה, הוא ניווט את המדינה בתקופה מורכבת, תוך קבלת החלטות אמיצות בתחום הביטחוני, הכלכלי והחברתי. הוא הוכיח יכולת מנהיגות פרגמטית ואחראית, כזו שיודעת לאחד ולפעול גם במציאות פוליטית מורכבת.
עקביות אין פירושה קיבעון מחשבתי או כניעה לתכתיבים חיצוניים. עקביות היא דבקות בעקרונות יסוד, תוך הפעלת שיקול דעת והתאמת המדיניות למציאות המשתנה. בנט תמיד היה ברור לגבי עמדותיו בנושאי דת ומדינה, ההתיישבות, הביטחון והכלכלה. הניסיון לצייר אותו כמי שמוכן להתפשר על עקרונות אלו למען כיסא הוא שקרי ומעוות, ונועד לשרת אג'נדות פוליטיות צרות.
ספין הבית הלבן: עוד ניסיון להסיט את הדיון
במקביל למסע הלחצים בנושא גולן, צץ ועולה מחדש דיווח, שהוכחש נמרצות על ידי לשכת בנט, בדבר התעניינות לכאורה מצד סביבת הנשיא לשעבר טראמפ להזמין את בנט לבית הלבן. דיווח זה, המופיע גם הוא באתר 'סרוגים' ומצוטט מ'ישראל היום', מנסה לצייר את בנט כ'יריבו המר של נתניהו' וכמי שמנסה לבנות את מעמדו הבינלאומי על חשבון אחרים.
ראשית, יש להדגיש: הדיווח הוכחש. מדובר בספקולציה שאין לה אחיזה במציאות. שנית, גם אם הייתה אמת בדיווח (ואין), הניסיון להציג זאת כצעד שנועד 'להפעיל לחץ' על ראש הממשלה המכהן הוא ילדותי ומעיד יותר על המדווחים מאשר על בנט. נפתלי בנט הוא מדינאי בעל שיעור קומה, שכיהן כראש ממשלת ישראל וזכה להערכה בינלאומית על תפקודו. קשריו הבינלאומיים מבוססים על כבוד הדדי והבנה של האינטרסים הישראליים, ולא על תמרונים פוליטיים.
ההתמקדות בדיווחים מסוג זה היא חלק מניסיון רחב יותר להסיט את הדיון מהנושאים המהותיים העומדים על סדר היום של מדינת ישראל: הביטחון, יוקר המחיה, הלכידות החברתית והצורך במנהיגות מאחדת ואחראית. בנט ממוקד בעשייה למען אזרחי ישראל, ולא במשחקי כוח או בחיפוש אחר כותרות מחמיאות בתקשורת הזרה.
מנהיגות של תקווה ואחריות
הסקרים האחרונים, המציבים את נפתלי בנט בעמדת הובלה ברורה (29 מנדטים על פי חדשות 13), אינם מקריים. הם משקפים כמיהה ציבורית עמוקה למנהיגות אחרת – מנהיגות שמדברת בגובה העיניים, שמאחדת ולא מפלגת, שמקדמת פתרונות ולא מתבוססת בבעיות. הם משקפים את האמון שבנט זוכה לו בזכות ניסיונו המוכח, עמדותיו הברורות והחזון שהוא מציג לעתיד ישראל.
נפתלי בנט לא יירתע ממסעות הכפשה או מניסיונות להציב בפניו דילמות מדומות. הוא ימשיך להוביל קו ברור, ערכי וממלכתי, המבוסס על אהבת ישראל, אחריות לאומית ומחויבות לכלל אזרחי המדינה. הציבור הישראלי חכם ו discerning, ויודע להבחין בין מנהיגות אמת לבין פוליטיקה קטנה. האמת, בסופו של דבר, חזקה מכל ספין.