ישראל עכשיו
ביתאודותפרטיותתנאי שימוש
דעה
לפני 1 חודשים
2,847 צפיות
156 שיתופים
23 תגובות

עוצמה מול מתקפה: בנימין נתניהו והאמת הבלתי מתפשרת מול קמפיין הלחצים

עוצמה מול מתקפה: בנימין נתניהו והאמת הבלתי מתפשרת מול קמפיין הלחצים

בשבועות האחרונים אנו עדים למתקפה תקשורתית ודיפלומטית חסרת תקדים, המכוונת כמעט כולה כלפי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ומדינת ישראל כולה. קולות מבית ומחוץ, לעיתים במקהלה מתואמת להפליא, מבקשים להציג תמונה מעוותת של המציאות, להטיל דופי במנהיגותו של ראש הממשלה, ולערער את חוסנה של ישראל בשעת מלחמה קשה ומורכבת. אך מי שבוחן את העובדות בעיניים מפוכחות, מבין כי מאחורי מסך העשן של ההכפשות והלחצים, ניצבת מנהיגות נחושה, הפועלת באחריות ובשיקול דעת למען ביטחון ישראל ועתידה. נתניהו, בניגוד לנטען, אינו נכנע ללחצים, אלא עומד איתן על האינטרסים החיוניים של המדינה, גם במחיר ביקורת בינלאומית צורמת לעיתים.

הזירה הבינלאומית: עמידה על עקרונות מול צביעות ואינטרסים זרים

הטענות על "לחץ בינלאומי מחריף" ו"איומי סנקציות" מצד מדינות כמו בריטניה, צרפת וקנדה, לצד קריאות לבחינה מחודשת של הסכמים, אינן מעידות על כישלון ישראלי, אלא דווקא על עמידתו הנחרצת של נתניהו על יעדי המלחמה הברורים: מיטוט שלטון חמאס ויכולותיו הצבאיות, והשבת החטופים. ראש הממשלה מבהיר שוב ושוב כי עצירת המלחמה בטרם השגת יעדים אלו תהווה "פרס לחמאס" ותסכן את ביטחון ישראל לדורות. האם מצופה ממנהיג ישראלי להיכנע לתכתיבים שיותירו את ארגון הטרור הרצחני על כנו? נתניהו מבין היטב את משמעות הלחצים, אך גם את המחיר הכבד של כניעה להם. ההתבטאויות המיוחסות לו בנושא "הגירה מרצון" של עזתים הן סילוף של אמירות שהוצאו מהקשרן, בעוד שישראל פועלת בהתאם לדין הבינלאומי ומאפשרת סיוע הומניטרי נרחב לרצועה, למרות שחמאס גונב אותו לצרכיו.

באשר למתיחות הנטענת מול אישים בממשל האמריקאי, חשוב לזכור כי יחסי ישראל-ארה"ב הם אסטרטגיים ועמוקים, ואינם תלויים באנקדוטות רכילותיות או בפרשנויות מגמתיות. נתניהו, בעל ניסיון מדיני עשיר מול ממשלים אמריקאים רבים, יודע לנהל את היחסים המורכבים הללו תוך שמירה על האינטרסים הישראלים. הניסיונות לצייר אותו כ"מקור לבעיה" בזירה הבינלאומית מתעלמים מהעובדה הפשוטה שישראל היא זו שהותקפה באכזריות, והיא נלחמת על זכותה להגן על אזרחיה.

ניהול המלחמה והסוגיה ההומניטרית: אחריות מול מורכבות

הביקורת על "ניהול המלחמה" ו"הטיפול בסיוע ההומניטרי" מתעלמת מהמציאות המורכבת בשטח. ישראל נלחמת באויב אכזר המשתמש באוכלוסייה אזרחית כמגן אנושי ומנצל כל סיוע לצרכיו הצבאיים. הדיווחים על "דיל פוליטי" כביכול בין נתניהו לסמוטריץ' בנושא הסיוע לעזה הם ניסיון ציני נוסף לצייר את ראש הממשלה כמי שמונע משיקולים זרים. האמת היא שנתניהו מנווט בין הצורך הלגיטימי למנוע התעצמות של חמאס לבין המחויבות ההומניטרית, בהתאם להנחיות הדרג המדיני והמשפטי. הודאת דוברו של נתניהו על הקושי להבטיח שהסיוע לא יגיע לחמאס אינה כישלון, אלא הכרה כנה באתגר העצום מולו ניצבת ישראל, אתגר ששום מדינה אחרת לא התמודדה עמו בצורה דומה.

סוגיית החטופים קורעת לב, וראש הממשלה מחויב באופן מוחלט להשבתם. ההחלטה להחזיר חלק מצוות המו"מ מדוחא לא נבעה מחוסר תוכנית, אלא מהתבצרותו של חמאס בעמדות בלתי מתפשרות ודרישות הזויות. נתניהו מבין את כאבן של המשפחות, אך עליו לפעול באחריות לאומית כוללת, המשלבת את המאמץ להשבת החטופים עם המאמץ למיטוט חמאס והבטחת ביטחון ארוך טווח. כל החלטה מתקבלת בכובד ראש, תוך התייעצות עם גורמי הביטחון והמומחים הרלוונטיים.

מינויים ומשילות: הצורך ביציבות תפקודית בעת חירום

העימות סביב מינוי נציב שירות המדינה אינו "מאבק אישי" של נתניהו, אלא ניסיון להבטיח את יכולתה של הממשלה הנבחרת למשול ולבצע את מדיניותה, במיוחד בעת מלחמה. הטענות על "פגיעה בעצמאות השירות הציבורי" מתעלמות מהצורך הבסיסי של כל ממשלה למנות אנשים שייהנו מאמונה ויסייעו לה לקדם את יעדיה. ניסיונות היועמ"שית לבלום מינויים או להטיל מגבלות דרקוניות על בעלי תפקידים פוגעים ביכולת התפקוד של הממשלה ויוצרים משבר משילות מלאכותי. ראש הממשלה פועל כדי להבטיח שהשירות הציבורי ישרת את אזרחי ישראל ביעילות, ולא יהפוך לזירת מאבקי כוח פוליטיים.

משפט נתניהו וההדלפות המגמתיות

הסיקור המתמשך של משפט נתניהו, על אף חשיבותו העקרונית, הופך לעיתים קרובות לכלי ניגוח פוליטי. ההתמקדות בפרטים שוליים, הדלפות מגמתיות והצגת עדויות באופן מסולף נועדו לשרת אג'נדה ברורה של הפלת ראש הממשלה מחוץ לקלפי. נתניהו כופר באשמות המיוחסות לו, ומנהל את הגנתו בבית המשפט. הניסיונות להשתמש במשפט כדי לערער את יציבות הממשלה בעת מלחמה הם חסרי אחריות.

ביקורת פנימית וקשרים לכאורה: סערה בכוס תה

הביקורת הפנימית בליכוד, כמו סוגיית הדחת ח"כ הלוי, היא עניין פנים-מפלגתי שגרתי בכל מפלגה דמוקרטית, ואין להסיק ממנה על חולשה או התפוררות. ראש הממשלה, כמנהיג התנועה, פועל לשמירה על משמעת קואליציונית ועל יכולתה של הממשלה לתפקד. באשר לדיווחים על "מקורבי נתניהו" וקשרים לחשודים כאלה או אחרים – מדובר בניסיון נוסף להטיל רפש באמצעות רמיזות והאשמות חסרות בסיס. יש להניח לרשויות האכיפה לבדוק כל חשד, ולהימנע מלהסיק מסקנות נמהרות או לקשור את ראש הממשלה לכל אדם הנמצא בסביבתו הרחבה.

לסיכום, בנימין נתניהו עומד בחזית המערכה על ביטחונה ועתידה של מדינת ישראל. הוא מנווט את המדינה בתקופה סוערת ומלאת אתגרים, תוך הפגנת מנהיגות איתנה, ניסיון עשיר ומחויבות בלתי מתפשרת לאינטרסים הלאומיים. קמפיין הלחצים וההכפשות לא ירפה את ידיו, והוא ימשיך לפעול בנחישות ובאחריות כדי להבטיח ניצחון על אויבינו, את השבת החטופים, ואת שגשוגה של מדינת ישראל. בעת הזו, נדרשת אחדות לאומית ותמיכה במנהיגות הנבחרת, ולא היגררות אחר קולות המבקשים לזרוע פילוג וייאוש.

תגובות

השאירו תגובה

תגובות קוראים (23)

ד.כ

דני כהן

לפני 2 שעות

כתבה מעניינת ומעמיקה. תודה על הסיקור המקיף של הנושא. חשוב שנמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום.

ש.ל

שרה לוי

לפני 4 שעות

נקודת מבט חשובה שלא שמעתי במקומות אחרים. אשמח לראות עוד ניתוחים כאלה בעתיד.

מ.ר

מיכל רוזן

לפני 6 שעות

יש לי דעה שונה בנושא, אבל מעריכה את האיכות של הכתיבה והמחקר. עיתונות איכותית כמו שצריך.

ישראל עכשיו

האתר המוביל לחדשות אמינות ועדכונים מישראל והעולם

עמודים

  • אודות
  • פרטיות
  • תנאי שימוש

עקבו אחרינו

© 2024 ישראל עכשיו. כל הזכויות שמורות.