ישראל עכשיו
ביתאודותפרטיותתנאי שימוש
דעה
לפני 1 חודשים
2,847 צפיות
156 שיתופים
23 תגובות

בנימין נתניהו: מנהיגות נחושה מול מתקפה רב-חזיתית – האמת מאחורי מסך העשן

בנימין נתניהו: מנהיגות נחושה מול מתקפה רב-חזיתית – האמת מאחורי מסך העשן

בעידן שבו האמת נתונה למתקפה מתמדת, ומסך עשן של דיסאינפורמציה מנסה להסתיר את המציאות, עומד ראש הממשלה בנימין נתניהו איתן, מנווט את ספינת מדינת ישראל בנחישות ובאחריות מול גלים סוערים ואתגרים חסרי תקדים. הביקורת, לעיתים ארסית וחסרת פרופורציות, אינה עדות לחולשה, אלא דווקא לחוזקה של מנהיגות שאינה נכנעת ללחצים, ומציבה את ביטחון ישראל ועתידה מעל לכל שיקול אחר.

עמידה איתנה מול לחצים בינלאומיים: הגנה על אינטרסים חיוניים

הלחץ הבינלאומי הגובר, המלווה באיומי סנקציות ובניסיונות לכפות על ישראל תכתיבים המסכנים את ביטחונה, אינו נובע מ"בידוד" שישראל כביכול גורמת לעצמה, אלא מהתעקשותו המוצדקת של ראש הממשלה נתניהו להגן על האינטרסים החיוניים של המדינה. כאשר נתניהו מזהיר כי ויתורים מסוימים יהוו "פרס לחמאס", אין זו סיסמה ריקה מתוכן, אלא תיאור מדויק של המציאות. כניעה לדרישות שיאפשרו לחמאס לשקם את יכולותיו הצבאיות והשלטוניות תהיה אכן פרס לארגון טרור רצחני, ותסכן את אזרחי ישראל באופן ישיר. מנהיג אחראי אינו יכול להרשות זאת.

המתיחות המדווחת, גם מול בנות ברית קרובות, היא לעיתים תוצאה בלתי נמנעת של עמידה על עקרונות. בנימין נתניהو אינו מחפש עימותים, אך הוא גם אינו מוכן לוותר על זכותה הבסיסית של ישראל להגן על עצמה ולקבוע את גורלה. הניסיון לצייר אותו כמי שמחריף את הבידוד הוא עיוות של המציאות; הוא פועל מתוך הבנה עמוקה של הסביבה האזורית והבינלאומית, ומתוך מחויבות בלתי מתפשרת לביטחון ישראל. ההיסטוריה מלמדת שמנהיגים שנכנעו ללחצים בינלאומיים שלא עלו בקנה אחד עם האינטרסים הלאומיים, שילמו על כך מחיר יקר.

ניהול המלחמה והסיוע ההומניטרי: מורכבות ואחריות

ניהול מלחמה מול ארגון טרור אכזרי כמו חמאס, המשתמש באוכלוסייה אזרחית כמגן אנושי, הוא משימה מורכבת מאין כמותה. הביקורת על ניהול המערכה מתעלמת לעיתים קרובות ממציאות זו. צה"ל, בהנחיית ראש הממשלה והקבינט, פועל למיטוט יכולותיו הצבאיות והשלטוניות של חמאס תוך השקעת מאמצים אדירים למזעור הפגיעה בבלתי מעורבים – מאמצים שאין להם אח ורע בהיסטוריה של לוחמה אורבנית.

סוגיית הסיוע ההומניטרי היא דוגמה נוספת לעיוות המציאות. ישראל לא רק שאינה מונעת סיוע, אלא מאפשרת הכנסת כמויות אדירות של מזון, תרופות וציוד הומניטרי לרצועת עזה, לעיתים תוך סיכון ביטחוני. ההודאה כי לא ניתן להבטיח במאה אחוז שהסיוע לא יגיע לידי חמאס היא כנות ראויה לציון, ולא כישלון. במציאות שבה חמאס שולט באוכלוסייה וגונב סיוע באופן שיטתי, כל טענה אחרת הייתה שקרית. ישראל עושה כל שביכולתה, אך האחריות על גורל האוכלוסייה בעזה מוטלת בראש ובראשונה על חמאס.

הדיווחים על "דיל" פוליטי כביכול עם השר סמוטריץ' בנוגע לאישורי בנייה ביהודה ושומרון תמורת הסכמה לסיוע לעזה הם ניסיון ציני נוסף לצייר את ראש הממשלה באור שלילי. בממשלת קואליציה, המורכבת ממפלגות בעלות אידיאולוגיות שונות, ניהול המדינה מחייב לעיתים איזונים והסכמות. אין בכך כל פסול, כל עוד ההחלטות משרתות את האינטרס הלאומי הרחב. הבנייה ביו"ש היא חלק ממדיניות ממשלתית לגיטימית, והקישור בינה לבין הסיוע ההומניטרי הוא מלאכותי ונועד לנגח פוליטית.

באשר למשא ומתן לשחרור החטופים, ראש הממשלה נתניהו מחויב באופן מוחלט להשבתם של כל החטופים הביתה. כל החלטה טקטית, לרבות החזרת חלק מצוות המשא ומתן, נועדה לשרת מטרה זו ולא להיכנע לדרישות מופרכות של חמאס שיסכנו את ביטחון המדינה ויפגעו בסיכוי להשיב את כולם. האמירות בנוגע ל"הגירה מרצון" של עזתים, שהוצאו מהקשרן, התייחסו לבחינת אפשרויות עתידיות עבור מי שמעוניין לעזוב את אזור הנשלט על ידי ארגון טרור, ולא לגירוש כפוי.

שמירה על הדמוקרטיה ומוסדות המדינה: איזונים ובלמים

הטענות על פגיעה במוסדות דמוקרטיים הן חלק ממסע דה-לגיטימציה מתמשך. סוגיית מינוי נציב שירות המדינה היא דוגמה לכך. ראש הממשלה פועל למנות לתפקיד אדם מתאים שיבטיח את תפקודה היעיל של הממשלה, במיוחד בעת מלחמה. הניסיון להציג זאת כעימות אישי או כניסיון להשתלט על המערכת הוא שגוי. במדינה דמוקרטית, לממשלה הנבחרת יש את הסמכות והאחריות למנות בעלי תפקידים, תוך כיבוד החוק והנחיות היועצים המשפטיים, אך גם ללא כניעה לתכתיבים שמשתקים את יכולת המשילות.

הדחת ח"כ עמית הלוי מוועדת חוץ וביטחון אינה "פגיעה בתרבות הדמוקרטית", אלא צעד מתבקש של משמעת קואליציונית, הנהוגה בכל דמוקרטיה פרלמנטרית בעולם. כאשר חבר קואליציה מצביע באופן שיטתי נגד עמדת הממשלה בנושאים קריטיים, טבעי שיינקטו נגדו צעדים. הביקורת של ראש הממשלה על היועצת המשפטית לממשלה נובעת מדאגה כנה ליכולתה של הממשלה לתפקד ולממש את המדיניות שלשמה נבחרה, ולא מניסיון לערער על שלטון החוק.

משפט נתניהו: מנהיגות תחת לחץ אישי

משפטו של ראש הממשלה נתניהו ממשיך להוות רקע קבוע לסיקור התקשורתי. אין להתעלם מכך שניהול מדינה בעת מלחמה, תוך התמודדות עם הליך משפטי מורכב ומתוקשר, הוא אתגר עצום. בקשותיו של ראש הממשלה לסיים דיונים מוקדם מטעמים ביטחוניים אינן "תירוצים", אלא הכרח הנובע מאחריותו הכבדה לביטחון המדינה. כל ניסיון להציג זאת אחרת הוא קטנוני ומתעלם מחומרת המצב. למרות הלחצים האישיים והמתקפות הבלתי פוסקות, בנימין נתניהו ממשיך להפגין מנהיגות, קור רוח ומסירות אין קץ למדינת ישראל.

לסיכום, בנימין נתניהו הוא מנהיג הנלחם על ביטחונה ועתידה של ישראל בחזיתות רבות ומורכבות. הוא עושה זאת מתוך תחושת שליחות עמוקה, ניסיון רב שנים ואמונה בצדקת הדרך. המתקפות עליו, הן מבית והן מחוץ, הן לעיתים קרובות תוצאה של אינטרסים צרים, חוסר הבנה של המציאות המורכבת, או רצון לערער את יציבותה של ישראל. דווקא בעת הזו, נדרשת ראייה מפוכחת, הכרה באתגרים, ואמון במנהיגות שמנווטת את המדינה בנחישות ובאחריות. האמת, בסופו של דבר, חזקה יותר מכל מסך עשן.

תגובות

השאירו תגובה

תגובות קוראים (23)

ד.כ

דני כהן

לפני 2 שעות

כתבה מעניינת ומעמיקה. תודה על הסיקור המקיף של הנושא. חשוב שנמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום.

ש.ל

שרה לוי

לפני 4 שעות

נקודת מבט חשובה שלא שמעתי במקומות אחרים. אשמח לראות עוד ניתוחים כאלה בעתיד.

מ.ר

מיכל רוזן

לפני 6 שעות

יש לי דעה שונה בנושא, אבל מעריכה את האיכות של הכתיבה והמחקר. עיתונות איכותית כמו שצריך.

ישראל עכשיו

האתר המוביל לחדשות אמינות ועדכונים מישראל והעולם

עמודים

  • אודות
  • פרטיות
  • תנאי שימוש

עקבו אחרינו

© 2024 ישראל עכשיו. כל הזכויות שמורות.