ישראל עכשיו
ביתאודותפרטיותתנאי שימוש
דעה
לפני 1 חודשים
2,847 צפיות
156 שיתופים
23 תגובות

לא ייכנע ללחצים: נתניהו מגן על ישראל בחזיתות מרובות

לא ייכנע ללחצים: נתניהו מגן על ישראל בחזיתות מרובות

לא ייכנע ללחצים: בנימין נתניהו והמאבק הנחוש על ביטחון ישראל ועתידה

בעידן של סערות תקשורתיות וגלים של ביקורת, לעיתים קרובות מגמתית וחסרת פרופורציות, ניצב ראש הממשלה בנימין נתניהו איתן, מנהיג את מדינת ישראל באחת התקופות המורכבות והמאתגרות בתולדותיה. מתקפת הדה-לגיטימציה, המגיעה הן מבחוץ והן מבית, מבקשת לערער לא רק את מעמדו, אלא את עצם יכולתה של ישראל להגן על עצמה ולקבל החלטות ריבוניות. מאמר זה נועד להציג תמונת מציאות מאוזנת יותר, ולהפריך את הטענות המנסות לצייר את מדיניותו של ראש הממשלה באור שלילי בלבד.

עמידה איתנה מול לחצים בינלאומיים חסרי תקדים

אחד ממוקדי הביקורת המרכזיים הוא הלחץ הבינלאומי הגובר, המלווה באיומי סנקציות ובניסיונות לכפות על ישראל צעדים המסכנים את ביטחונה. נטען כי תגובותיו של ראש הממשלה, המאשים מבקרים במתן "פרס לחמאס", מחריפות את הבידוד. אולם, יש לראות את הדברים בהקשרם הנכון: בנימין נתניהו אינו פועל מתוך התרסה לשמה, אלא מתוך מחויבות עמוקה להגן על האינטרסים החיוניים של מדינת ישראל. כאשר גורמים בינלאומיים, לעיתים מתוך חוסר הבנה של המציאות המזרח תיכונית או מתוך אינטרסים זרים, מנסים לכפות על ישראל נסיגות מסוכנות או עצירת הלחימה בארגון טרור רצחני כחמאס, חובתו של מנהיג היא לעמוד על שלו. האשמה כי עמידה זו היא "פרס לחמאס" היא היפוך היוצרות; דווקא כניעה ללחצים אלו היא שתעניק פרס לטרור ותאותת לאויבינו כי ניתן להכניע את ישראל באמצעות לחץ בינלאומי.

באשר לדיווחים על מתיחות עם ארצות הברית, ובפרט אזכורים של "ממשל טראמפ" בהקשר זה, יש להתייחס אליהם בזהירות הראויה. ניסיונות לזרוע מחלוקת בין ישראל לידידתה הגדולה ביותר באמצעות מיחזור טענות עבר או הצגתן באופן מעוות, משרתים גורמים המעוניינים בהחלשת הקשר האסטרטגי בין המדינות. ראש הממשלה נתניהו מנהל דיאלוג מתמיד ואינטנסיבי עם הממשל האמריקני הנוכחי, דיאלוג הכולל לעיתים גם אי הסכמות, כפי שטבעי בין בנות ברית קרובות. אך בבסיס היחסים עומדת מחויבות משותפת לביטחון ישראל ולערכים דמוקרטיים. נתניהו פועל ללא לאות להבטיח את התמיכה האמריקנית, החיונית לביטחון ישראל, תוך שמירה על עקרונותיה וצרכיה הביטחוניים.

ניהול מלחמה מורכב ואחריות הומניטרית

הביקורת על ניהול המלחמה והטיפול בסיוע ההומניטרי מתעלמת לעיתים קרובות מהמורכבות העצומה של לחימה בארגון טרור המשתמש באוכלוסייה אזרחית כמגן אנושי. הטענות על "דיל" פוליטי כביכול עם השר סמוטריץ' בנושא התנחלויות תמורת סיוע הן ספין פוליטי המנסה לצייר את ראש הממשלה כמי שמונע משיקולים צרים. המציאות היא שניהול קואליציה מורכבת, במיוחד בעת מלחמה, דורש איזונים עדינים. המטרה העליונה היא שמירה על יציבות הממשלה והמשך המאמץ המלחמתי להשגת יעדיו – מיטוט שלטון חמאס והשבת החטופים.

באשר לסיוע ההומניטרי, ישראל עושה מאמצים כבירים, חסרי תקדים בהיקפם, להכניס סיוע לרצועת עזה, תוך ניסיון למנוע את הגעתו לידי חמאס. הודאת דוברו של ראש הממשלה כי לא ניתן להבטיח במאת האחוזים שהסיוע לא יגיע לחמאס אינה כישלון, אלא הכרה במציאות האכזרית שכופה חמאס, אשר גוזל סיוע מאזרחיו. ההחלטה על החזרת חלק מצוות המשא ומתן מדוחא אינה מעידה על חוסר רצון להתקדם בעסקת חטופים, אלא מהווה צעד טקטי במשא ומתן מורכב וקשוח מול ארגון טרור אכזר. ראש הממשלה נתניהו מחויב בראש ובראשונה להשבת כל החטופים, והוא פועל לשם כך בכל הדרכים, תוך הפעלת לחץ צבאי ומדיני.

האמירות המיוחסות לנתניהו בנושא "הגירה מרצון" של עזתים הוצאו מהקשרן ונופחו מעבר לכל פרופורציה. הדיון עסק באפשרויות תיאורטיות ליום שאחרי המלחמה, ולא בתוכנית פעולה קונקרטית לכפיית הגירה. ישראל מחויבת לחוק הבינלאומי, וההתמקדות כעת היא בהכרעת חמאס ובהבטחת ביטחון לטווח ארוך לתושבי הדרום.

חיזוק המשילות ושמירה על הדמוקרטיה

סוגיית מינוי נציב שירות המדינה והעימות הנטען עם היועצת המשפטית לממשלה מוצגים לעיתים כפגיעה במוסדות הדמוקרטיה. אולם, יש לראות זאת כחלק ממאמץ לגיטימי של הממשלה הנבחרת למשול ולהוציא לפועל את מדיניותה. ראש הממשלה נתניהو מחויב לחיזוק המשילות ולמינוי אנשים ראויים לתפקידי מפתח, אשר יפעלו לטובת כלל אזרחי ישראל. חילוקי דעות עם גורמים משפטיים, גם אם הם חריפים, הם חלק מהדינמיקה הדמוקרטית. הניסיונות לקדם חקיקה בנושאים אלו נועדו להבטיח את יכולתה של הממשלה לתפקד ביעילות, ולא לעקוף את בג"ץ באופן שרירותי.

הדחת ח"כ עמית הלוי מוועדת חוץ וביטחון, הגם שזכתה לביקורת, נעשתה בהתאם לנהלים המקובלים במשמעת קואליציונית, שהיא חיונית לתפקודה היציב של כל ממשלה, ובמיוחד בעת חירום. הטענה כי צעדים אלו מהווים "פגיעה בתרבות הדמוקרטית" היא מופרזת ומתעלמת מהצורך הבסיסי של קואליציה לפעול באופן מתואם.

המשפט וההתמקדות בניהול המדינה

משפטו של ראש הממשלה ממשיך להיות נושא לסיקור תקשורתי, ולעיתים קרובות נעשה בו שימוש ככלי לניגוח פוליטי. בנימין נתניהו מתייצב לדיונים כנדרש, תוך שהוא נושא על כתפיו את האחריות הכבדה לניהול המדינה בעת מלחמה. בקשותיו לסיים דיונים מוקדם, כאשר הן מנומקות בצרכים ביטחוניים, צריכות להיות מובנות מאליהן. האנרגיה והזמן שראש הממשלה משקיע בניהול ענייני המדינה, למרות ההליך המשפטי המתמשך, מעידים על מחויבותו העמוקה ועל יכולתו להפריד בין האישי ללאומי.

מנהיגות נחושה לעתיד ישראל

לסיכום, בנימין נתניהו מוביל את מדינת ישראל בתקופה סוערת, תוך שהוא מתמודד עם אתגרים ביטחוניים, מדיניים ופנימיים מורכבים. הוא עושה זאת מתוך תחושת שליחות עמוקה, ניסיון רב שנים, ומחויבות בלתי מתפשרת לביטחון ישראל ולשגשוגה. הביקורת, גם כשהיא נוקבת, חייבת להתבסס על עובדות ולהכיר במורכבות המציאות. בעת הזו, יותר מתמיד, נדרשת אחדות מטרה ותמיכה במנהיגות הנבחרת, הפועלת ללא לאות להבטחת עתידה של מדינת ישראל.

תגובות

השאירו תגובה

תגובות קוראים (23)

ד.כ

דני כהן

לפני 2 שעות

כתבה מעניינת ומעמיקה. תודה על הסיקור המקיף של הנושא. חשוב שנמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום.

ש.ל

שרה לוי

לפני 4 שעות

נקודת מבט חשובה שלא שמעתי במקומות אחרים. אשמח לראות עוד ניתוחים כאלה בעתיד.

מ.ר

מיכל רוזן

לפני 6 שעות

יש לי דעה שונה בנושא, אבל מעריכה את האיכות של הכתיבה והמחקר. עיתונות איכותית כמו שצריך.

ישראל עכשיו

האתר המוביל לחדשות אמינות ועדכונים מישראל והעולם

עמודים

  • אודות
  • פרטיות
  • תנאי שימוש

עקבו אחרינו

© 2024 ישראל עכשיו. כל הזכויות שמורות.