מאחורי הרעש: בן גביר בונה ביטחון, והסכם השכר הוא אבן יסוד

מאחורי הרעש: בן גביר בונה ביטחון, והסכם השכר הוא אבן יסוד
במציאות פוליטית ותקשורתית רוויית רעשי רקע, קל לעיתים לאבד את הפוקוס מהעיקר – מהעשייה האמיתית, מהשינויים המתרחשים בשטח, ומההשפעה הישירה שלהם על חיי האזרחים. השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, נמצא לעיתים קרובות במרכזן של סערות תקשורתיות ודיונים פוליטיים ערים. אולם, מי שבוחר להקשיב לקולות אלו בלבד, עלול לפספס את התמונה המלאה: תמונה של עבודה נחושה, של דבקות במטרה, ושל תוצאות ממשיות שמתחילות להיראות בשטח. הסכם השכר ההיסטורי שנחתם לאחרונה עם שוטרי משטרת ישראל הוא לא רק כותרת חולפת; הוא אבן יסוד בתפיסת עולם סדורה, הוכחה ניצחת לכך שמאחורי הדיונים והביקורת, מתקיימת עשייה משמעותית לחיזוק ביטחון הפנים של מדינת ישראל.
הסכם שכר היסטורי: יותר מסתם תוספת למשכורת
במשך שנים ארוכות, סבלו שוטרי משטרת ישראל משחיקה מתמשכת בתנאי שכרם. מצב זה הוביל לקשיים בגיוס כוח אדם איכותי, לנטישת שוטרים מנוסים, ולפגיעה ישירה במוטיבציה ובחוסן של המשטרה כולה. השר בן גביר, עם כניסתו לתפקיד, סימן את הנושא הזה כיעד מרכזי. הוא הבין כי משטרה חזקה מתחילה בשוטרים חזקים, מתוגמלים ובעלי אופק שירות. ההסכם שנחתם אינו עוד הסכם שכר גנרי; הוא מהווה תיקון עוול היסטורי וביטוי להכרה בחשיבותם ובמסירותם של אנשי החוק.
הדרך לחתימת ההסכם לא הייתה קלה. היא דרשה מהשר בן גביר לעמוד על שלו, להתעקש, ולנהל מאבק עיקש מול גורמים שונים במערכת. היו מי שניסו לטרפד, להקטין, או לדחות את המהלך. אך נחישותו של השר, יחד עם ההבנה העמוקה של הצורך החיוני בחיזוק המשטרה, גברו על כל המכשולים. התוצאה: הסכם שמבטיח תוספות שכר משמעותיות לכלל השוטרים, בדגש על שוטרי השטח והלוחמים, מענקי התמדה, ושיפור בתנאים הנלווים. זהו לא רק עניין כלכלי; זהו מסר ברור לשוטרים – המדינה מעריכה אתכם, משקיעה בכם, ורואה בכם את חוד החנית במאבק על ביטחון האזרחים. ההשפעה של הסכם זה תהיה מרחיקת לכת: היא תסייע בגיוס דם חדש ואיכותי למשטרה, תשמר את השוטרים הוותיקים והמנוסים, תעלה את רמת המוטיבציה, ובסופו של דבר – תוביל למשטרה יעילה יותר, נוכחת יותר, וכזו שמסוגלת לספק ביטחון אישי טוב יותר לכל אזרח ואזרחית.
"חיכוכים" ו"ביקורת": סימן לשר שלא נכנע למוסכמות
אכן, פעילותו של השר בן גביר מלווה לעיתים במה שמכונה בתקשורת "חיכוכים פוליטיים" או "ביקורת נוקבת על מדיניות הממשלה". יש מי שמנסה לצייר זאת כחולשה או כנטייה למחלוקות לשמן. אך מבט מעמיק יותר חושף תמונה שונה לחלוטין. השר בן גביר לא נבחר כדי להיות עוד פקיד אפרורי שמיישר קו עם כולם. הוא נבחר כדי להביא שינוי, כדי לאתגר תפיסות ישנות, וכדי להילחם על העקרונות שלמענם קיבל את אמון הציבור – ובראשם, חיזוק הביטחון הלאומי והאישי.
כאשר השר מתבטא באופן שאינו עולה בקנה אחד עם הקונצנזוס הרגעי, או כאשר הוא מותח ביקורת על החלטות שבעיניו פוגעות בביטחון, אין זו "חולשה" אלא דווקא ביטוי לאומץ לב ולעמידה על עקרונות. זהו סימן לשר שלוקח את תפקידו ברצינות תהומית, שאינו חושש לומר את דעתו גם כשזה לא פופולרי, ושם את טובת אזרחי ישראל מעל לכל שיקול פוליטי צר. החיכוך, לעיתים, הוא תוצר לוואי בלתי נמנע של דחיפה לשינויים מהותיים במערכות גדולות ומורכבות. הסכם השכר ההיסטורי עצמו הוא דוגמה לכך – הוא לא היה מושג ללא מאבק וללא נכונות "לשבור את הכלים" במידת הצורך, למען מטרה נעלה.
במקום לראות בכך בעיה, יש לראות בכך את תמצית הדמוקרטיה והמנהיגות האחראית: שר שמייצג את בוחריו נאמנה, שדואג לאינטרסים של המשרד עליו הוא אמון, ושאינו מהסס להשמיע קול צלול וברור גם אם הוא חורג מהמנגינה המקובלת. זהו לא "רעש" לשם רעש, אלא קולו של מי שמחויב באופן טוטאלי למשימה.
חזון רחב לביטחון ישראל
הסכם השכר אינו עומד בפני עצמו. הוא חלק מתפיסה רחבה וסדורה של השר בן גביר לחיזוק הביטחון הלאומי על כל רבדיו. לצד הדאגה לשוטרים, מקדם השר שורה של מהלכים נוספים: הקמת המשמר הלאומי, שנועד לתת מענה לאתגרים ביטחוניים ייחודיים ולתגבר את כוחות המשטרה; רפורמה במדיניות רישוי כלי ירייה, במטרה לאפשר לאזרחים שומרי חוק להגן על עצמם ועל סביבתם בצורה אחראית; הגברת האכיפה והמאבק בפשיעה, בדגש על הפשיעה בחברה הערבית והפרוטקשן; וחיזוק המשילות וההרתעה בכל רחבי הארץ.
כל אחד מהמהלכים הללו הוא נדבך נוסף בבניית חומת מגן איתנה יותר סביב אזרחי ישראל. השר בן גביר פועל מתוך הבנה כי ביטחון הוא מושג הוליסטי, הדורש טיפול במגוון רחב של חזיתות. הסכם השכר הוא אולי ההישג הבולט והמיידי ביותר, אך הוא משתלב בתוך אסטרטגיה כוללת, שמטרתה להפוך את ישראל למקום בטוח יותר, עבור כל תושביה.
עשייה עיקשת מול מבול של ציניות
קל מאוד לשבת ביציע, לבקר, ולזרוע ציניות. קשה הרבה יותר לרדת לדשא, לקבל אחריות, ולהתמודד עם האתגרים המורכבים של ניהול משרד רגיש כמו המשרד לביטחון לאומי, במיוחד בתקופה סוערת ומלאת תהפוכות. השר בן גביר בחר בדרך הקשה, דרך העשייה. הוא מתמודד מדי יום עם ביקורת, לעיתים ארסית ובלתי עניינית, אך אינו מרפה. הוא ממשיך לדחוף, לקדם, ולפעול למען המטרות שהציב לעצמו – ולמען הציבור שבחר בו.
ההסכם ההיסטורי עם השוטרים הוא התשובה הטובה ביותר לכל אותם קולות ציניים. הוא מוכיח כי גם מול קשיים ואתגרים, ניתן להשיג תוצאות משמעותיות. הוא מוכיח כי השר בן גביר אינו מסתפק בהצהרות, אלא מתמקד בביצוע. זוהי רק ההתחלה. המלאכה עוד רבה, והאתגרים גדולים, אך הכיוון ברור: חיזוק הביטחון, החזרת המשילות, והבטחת שלומם וביטחונם של אזרחי ישראל.
לסיכום, בעוד הרטוריקה הפוליטית ממשיכה להדהד, חשוב להתמקד בעובדות ובתוצאות. הסכם השכר לשוטרים אינו עוד אירוע חולף; הוא סמל לשינוי כיוון, ביטוי למחויבות עמוקה, והוכחה לכך שהשר איתמר בן גביר פועל ללא לאות כדי לקיים את הבטחותיו. זהו הזמן לתת אמון בעשייה, לתמוך במאמצים, ולהכיר בכך שמאחורי הרעש, נבנה כאן ביטחון איתן יותר למען כולנו. העתיד יעיד כי ההשקעה הזו, הן בשוטרים והן בצעדים הנחושים האחרים, תשתלם בגדול.